Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåst av toppklubb: ”Kunde ha anmält”

Özcan Melkemichel tar över AFC Eskilstuna,Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Özcan Melkemichel tog upp AFC I allsvenskan innan han lämnade för Djurgården inför säsongen 2017.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Özcan Melkemichel är tillbaka i svensk fotboll.

51-åringen återvänder som ny huvudtränare för AFC Eskilstuna.

Under pressträffen berättar Melkemichel om hur han blev lurad på ett kontrakt med en toppklubb i Iran.

– Jag kunde ha gått vidare och anmält till Fifa. Men jag är inte en sådan person, säger han.

Özcan Melkemichel återvänder till svensk fotboll – och AFC Eskilstuna. 

Den tidigare Syrianska-tränaren tog AFC Eskilstuna från division 1 till allsvenskan på tre säsonger (2014-2016) innan han rekryterades av Djurgården.

Han ledde stockholmarna till en tredjeplats i allsvenskan 2017 och en seger i svenska cupen 2018. Efter säsongen 2018 kunde SportExpressen avslöja att Melkemichel lämnar Djurgården för att träffa iranska storklubben Tractor Sazi FC. 

Men något kontrakt med storklubben blev det aldrig.

Efter ett år som arbetslös återvänder Melkemichel till svensk fotboll och AFC Eskilstuna, som åkte ur allsvenskan den gångna säsongen och spelar i superettan 2020.

51-åringen har skrivits på ett kontrakt över två år med option på ytterligare ett år.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i Eskilstuna. Jag är full av energi, säger Melkemichel under en pressträff på Tunavallen.

Melkemichel: ”Jag kunde ha anmält det till Fifa”

51-åringen bekräftar också att han tackade nej till en fortsättning i Djurgården under hösten 2018 för att flytta till Iran. 

Men där gick det inte som planerat. 

– Jag hade ett treårskontrakt med Djurgården och fick ett erbjudande av en iransk toppklubb som var väldigt lukrativt och förmånligt. Jag hade ett kontrakt på bordet av Djurgården men tackade nej till att fortsätta, eftersom jag hade ett annat kontrakt på bordet. Men man kan säga att jag blev lurad av den klubben (i Iran). Sen kunde jag ha gått vidare och anmält det till Fifa. Men jag är inte en sådan person, säger Melkemichel.

Tränarprofilen ser fram emot att börja sitt arbete i januari när klubben återupptar träningen inför 2020. 

– Det är jätteroligt att vara tillbaka i föreningen. Nu har jag varit borta från fotbollen i ett år. Nu börjar det krypa i kroppen, nu vill man verkligen in och jobba igen. AFC med Eskilstuna, det sade jag redan här förra gången när vi spelade en match mot Degerfors. Det finns väldigt fina förutsättningar i Eskilstuna, säger han till klubbens hemsida.