Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade flytten till norska storklubben

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pa Konate har varit en av superettans bästa försvarare sedan han skrev på för Jönköpings Södra.

Nu gör vänsterbacken en oväntad flytt.

Enligt SportExpressens uppgifter är Konate i princip klar för Rosenborg - där han återförenas med Åge Hareide.

Pa Konate var med och vann U21-EM i Tjeckien med Sverige 2015 och efter att ha gjort 56 matcher för Malmö FF såldes han till Italien och Serie A-klubben Spal under 2017. Det blev bara två framträdande i Italien innan han lånades ut till MLS och Cincinnati. Efter utlåningen skrev han under 2019 på för Gif Sundsvall. 

Skrev på för J-Södra 

Efter att Giffarna åkte ur allsvenskan har han varit kontraktslös men skrev i mitten av juni på för Jönköpings Södra i superettan. Där har han varit en av superettans bästa försvarare under sin korta tid i klubben och gjorde även mål i senaste 3-0-vinsten mot AFC Eskilstuna. 

Spelade i princip gratis 

Vänsterbacken skrev också på ett kontrakt där han knappt får någon lön, vilket han berättade om för Jönköpings Posten.

– Det visar ju att jag väljer något där fotbollen ger mig mer än pengarna. Pengarna är inte allt i det här läget, då hade jag kunnat välja en annan miljö med bättre betalt men där jag inte får ut mina kvalitéer på planen. Det J-Södra kan erbjuda ger mig mer än pengar i dagsläget, sa han själv innan han skrev på. 

Klar för Rosenborg 

Nu får Konate en oväntad flytt. Enligt uppgifter till SportExpressen är vänsterbacken i princip in klar för norska Rosenborg. Går allt som planerat väntas han presenteras som den norska klubbens senaste värvning inom kort. Därmed återförenas han med Åge Hareide som 26-åringen hade i Malmö FF under 2014-2015.

SportExpressens har förgäves sökt Jönköpings Södras ordförande Mats Tidstrand, tränaren Andreas Brännström och Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin för en kommentar.