Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Om nya klubben: "Inte gått dit för att bli rik"

Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. Lönen försämras rejält.

Men i Gais får Andreas Augustsson andra möjligheter.

– Jag har inte skrivit på för två år med Gais för att bli rik, utan för att det är en enormt spännande sportslig utmaning, säger han.

GT har tidigare berättat om Gais intresse för Andreas Augustsson, i går var han en av totalt fem spelare som presenterades på en presskonferens i Gaisgården.

– Nu känns det bara väldigt, väldigt inspirerande. Jag är skitsugen på att få komma i gång, jag vet ju inte så mycket om resten av truppen eller om de andra lagen i superettan, säger han.

Hur ser du på steget ner till superettan från allsvenskan?

– Om jag varit rädd för att det här skulle bli tråkigt hade jag aldrig hoppat på det här. Det känns bara spännande, superettan är en riktigt tuff serie.

Han hade alternativ i både Norge och Danmark, men efter ett rådslag hemma vid köksbordet med familjen bestämde han sig för att stanna kvar i Västsverige - och inte rycka upp bopålarna ännu en gång.

– Det stod ganska tidigt klart att jag ville bo kvar här, och då gällde det att hitta en klubb på okej avstånd. Jag var tidigt i kontakt med Jonas Lundén och kände direkt att Gais skulle vara en bra klubb för mig att komma till.

Har börjat plugga

Vid sidan av fotbollen har Andreas Augustsson även inlett högskolestudier till byggingenjör, studier som han nu kommer ha tid att fortsätta med.

Och en vidareutbildning kan nog vara bra att ha så småningom, lönerna i Gais 2013 kommer ligga i nivå med övriga lag i superettan.

"Har fått gått ner i lön"

– Visst har jag fått gå ner i lön för att få komma hit, men jag gör det för den sportsliga utmaningen. Jag tycker fortfarande att det är oerhört kul att spela fotboll, och det ska bli spännande att se hur mycket jag kan bidra med för att få Gais på rätt spår igen.

Kommande säsong lär han bilda mittbackspar med hemvändande Björn Andersson, ett minst sagt respektingivande försvar.

– Vi har aldrig spelat tillsammans, men jag kommer ihåg honom som motståndare från när han senast spelade i Gais. Det är inte så många spelare som det gör ont att möta, men han är helt klart en av dem. Han var riktigt hård.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!