ÖFK utreds: Saknas tre miljoner kronor

Saman Ghoddos
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Ken Sema
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Östersunds FK redovisade ett negativt bokslut på 20 miljoner kronor. 

Dessutom är klubben indragen i en bedrägeriärva då de saknar tre miljoner kronor för uteblivna betalningar för tidigare spelarförsäljningar, något Östersunds-Posten avslöjar. 

– Vi kan inte ge bort tre miljoner, säger ÖFK:s tillförordnade vd, Catharina Törngren. 

Efter att ha gjort succé i allsvenskan och Europa League sålde Östersunds FK stjärnduon Saman Ghoddos och Ken Sema år 2018. 

Ghoddos såldes till Amiens i den franska ligan medan Sema skrev på för engelska Watford. 

Inblandade i bedrägerihärva

Men allt gick inte rätt till vid övergångarna. 

Nu utreds de tre klubbarna i en bedrägerihärva som omfattar uteblivna betalningar för spelarna, det avslöjar Östersunds-Posten. Östersund ska enligt sin egen årsredovisning ha rätt till tre miljoner kronor för övergångarna men pengarna ska inte ha betalats ut. 

ÖFK:s tillförordnade vd, Catharina Törngren, bekräftar för tidningen att det upprättats en polisanmälan och att det finns en daglig dialog kring vad som har inträffat.

– Ja, det stämmer. Det har hänt något på vägen som har gjort att det inte blivit som vi har tänkt oss, säger hon till ÖP och fortsätter:

– Vi kan inte ge bort tre miljoner. Vi har en jurist som jobbar på det här, säger hon. 

Östersund slutade sist i allsvenskan 2021 redovisade vid bokslutet för året en förlust på närmre 20 miljoner kronor. Sedan tidigare har klubbens tidigare ordförande Daniel Kindberg dömts till fängelse för bland annat trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott under sin tid som ordförande i klubben. 

Hösten 2021 friade hovrätten Kindberg från samtliga åtalspunkter.