Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”När vi nästan var överens så fick jag inte följa med på lägret”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anton Liljenbäck till höger under en match mot Örgryte i somras.
Foto: BILDBYRÅN
Liljenbäck.
Foto: BILDBYRÅN / IDROTTSFOTO
Foto: BILDBYRÅN

Anton Liljenbäck lämnar Jönköping Södra. 

Detta efter att parterna inte kommit överens om kontraktet. 

– När vi nästan var överens om kontraktet så fick jag inte hänga med på träningslägret, säger Liljenbäck. 

I två månaders tid har Anton Liljenbäck och hans agent jobbat på ett kontrakt. Anton var hela tiden inställd på att stanna i Jönköping Södra och ta revansch för skadan som han ådrog sig förra året. Men efter att inte ha fått följa med på träningslägret och att parterna inte har kommit överens väljer nu backen att lämna klubben och träna på egen hand. 

Vad beror allt det här på? 

– Det stämde helt enkelt inte mellan mig och dem. Jag har hela tiden fått uppfattningen av att Jönköping ville förlänga med mig fast jag skadade mig. Så var vi nästan överens om ett kontrakt men det strulade till sig lite i slutet. Jag fick inte hänga med på träningslägret och det är ändå där man bygger truppen inför säsongen. Då tyckte jag det var bättre att lämna i stället, säger Liljenbäck. 

”Då kan jag lika gärna skita i det”

Vad kommer hända i framtiden? 

– Jag får jag leta efter en ny klubb i sommar helt enkelt. Det är ganska svårt för en korsbandsskadad nu när klubbarna har värvat klart. Jag ser inte mina chanser som så stora, jag får hoppas att Försäkringskassan fortsätter att hjälpa mig med bidrag så jag kan fokusera på min rehab. 

Hur känns det här för dig då? 

– Det är klart det är tråkigt. Det fanns ju ett kontrakt där, men jag tyckte det var för mycket konstiga saker i det så jag skrev inte på. Det är klart det suger. Jag skadade mig ändå när jag spelade för Jönköping och trodde att man kan få förlängt tiden ut tills jag är frisk då det är Försäkringskassan som tar alla kostnader. Men Jönköping var inte villig till det. 

– När vi nästan var överens om kontraktet så fick jag inte hänga med på träningslägret. Då kände jag att om jag inte ska vara med och bygga med truppen så kan jag lika gärna skita i det. För då känns det som om de inte vill ha kvar mig oavsett.