Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Någonstans finns det en guldklimp”

Straffar avgjorde kvalet mellan BP och Trelleborg i höstas.
Salif Camara Jönsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han avslutade karriären med att rädda Trelleborg kvar i superettan via ett straffdrama.

Dagen efter klev Salif Camara Jönsson upp på kontoret som ny sportchef för klubben.

Nu bygger han ett nytt Trelleborg och försöker hitta rätt i den överfulla mejlkorgen.

– Bland alla tusentals mejl finns det ju en guldklimp någonstans, det gäller att inte dra allt direkt till papperskorgen, säger han. 


Se mötet mellan Värnamo och Trelleborg på SportExpressen Play!

Matchen sänds även för dig med Premium! 

Straffdramat mot BP blev Salif Camara Jönssons sista insats som spelare.

Elitkarriären tog slut samtidigt som Trelleborg säkrade nytt kontrakt i superettan.

Eller?

– Som det känns nu har jag inget behov av det, men man ska aldrig säga aldrig. Jag lägger ändå av när kroppen håller och jag är i bra form. Man vet aldrig om det finns något lag lokalt här man skulle kunna börja träna lite med, men just nu är det ganska långt bort, säger han.

Istället ligger fokus på att som sportchef få Trelleborg att ta nästa steg. Ett arbete som började direkt när spelarkarriären tog slut.

– Klockan åtta på morgonen efter sista matchen satt jag på kontoret på Vångavallen. Det var ingen vila eller semester utan jag påbörjade det andra jobbet direkt. Egentligen var jag i gång lite lätt ända från augusti för att startsträckan inte skulle vara så lång.

Hur har det varit att sluta spela?

– Faktiskt inte lite jobbigt som jag förväntade mig. Det kan bero på att jag haft så mycket att göra så jag inte hunnit smälta det. Första gången var faktiskt häromdagen då killarna tränade och jag kände att jag saknade det lite. Men sedan ringer telefonen och då är man tillbaka i verkligheten igen.

Vad har varit svårast i din nya roll?

– Jag kom in direkt i ett transferfönster där vi skulle agera rätt tydligt och det blev en stor belastning, men det har fungerat bra. Det jag kan känna är att jag som varit fotbollsspelare vill hjälpa alla, det blödiga hjärtat säger alltid att man vill det bästa för alla spelare och de som hör av sig. Man vill att spelare ska få komma så långt de kan och så kan man vara den personen som står mellan det. 

”Finns en guldklimp”

En hel del mejl och sms med tips om spelare trillar in till Camara Jönsson nuförtiden.

– Oja, det är jättemycket sådant. Det kommer i alla möjliga kanaler där de kan hitta en, det är massvis varje dag. Det gäller att sortera ut och försöka vara så mänsklig som möjligt. Av alla de här hundra och tusentals mejlen finns det ju en guldklimp någonstans. Det gäller att inte bara dra allt direkt till papperskorgen utan att man sorterar lite.

Ser man till lagbygget har Trelleborg bland annat fått in spelare som Philip Mårtensson, Johan Blomberg, Simon Amin, Petar Petrovic och Jesper Modig.

Lämnat har bland andra Erik Andersson (Gif Sundsvall), André Reinholdsson (Brage) och Oscar Johansson (Värnamo) gjort.

– Än är vi inte färdiga men det har blivit väldigt bra så långt. Vi håller på att rekrytera fler och tittar på en anfallare och en målvakt. Vi börjar närma oss men ska inte förhasta oss, säger sportchefen.

– Spelarna som kommit in tillför en nivå som gör att våra befintliga spelare höjer sig också.

I träningsmatchen mot Österlen (seger med 2-0) var det bara ett av nyförvärven, Simon Amin, som kom till spel.

I mötet med Värnamo på lördag, som vi direktsänder, kan flera spelare debutera.

– Vi hoppas kunna addera några av de nya mot Värnamo. Det har sett bra ut så långt och man märker redan en skillnad i spelet. Mina förväntningar är att vi först och främst inte får glömma förra året, vi var några straffar från division 1. Jag efterlyser en stabilitet i våra prestationer och spelsätt till att börja med, sedan vill jag att vi växer därifrån, säger Salif Camara Jönsson.


Se Trelleborgs möte med Värnamo på lördag! Sändningen börjar 12.55 på SportExpressen Play. 

Matchen går även att se för dig med Premium!