Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malik Mokédé är Örebro SK:s nästa värvning

Malik Mokédé
Örebro SK tränare Joel Cedergren.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Här är Örebro SK nästa värvning inför superettan.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Malik Mokédé, 17, en läkarundersökning från att bli klar för klubben. 

Tanken är att Mokédé omgående ska vara en del av a-laget och konkurrera. Går allt som det ska förväntas han presenteras inom kort.

Premiären av superettan är bara några veckor bort. Örebro SK inleder på bortaplan mot IK Brage under nya tränaren Joel Cedergren som tog över klubben i vintras. ÖSK har inför säsongen gjort ett antal värvningar. Daniel Gustafsson har anslutit från Lilleström, Elias Barsoum från Djurgården U19 och Victor Mpindi från danska klubben Sönderjyske.

Nu har ÖSK landat ytterligare en värvning inför säsongen.

ÖSK värvar

Enligt uppgifter till SportExpressen är den 17-åriga mittfältaren Malik Mokédé en läkarundersökning från att bli klar för klubben. Örebro vinner därmed dragkampen, i konkurrens med flera andra lag, om U17-landslagsmannen som närmast kommer från spel i Karlslunds IF FK där han fick spela sex matcher i division två södra förra året.

Tanken är att han ska vara en del av a-laget omgående och konkurrera. Mokédé har två matcher för U17-landslaget på meritlistan där han gjort ett mål. Han blev också uttagen till EM-kvalet i Danmark som spelas i slutet av mars. Spelaren har under vintern haft anbud från utlandet samt andra svenska klubbar men valet alltså till slut på Cedergrens ÖSK.