Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDENFoto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

"Vi har den rollen sparad åt Zlatan"

Publicerad

Daniel Majstorovic kliver in i Brommapojkarna som sportchef, en uppgift han ser fram emot att ta sig an. "Maestro" återförenas även med nära vännen Olof Mellberg.

Nu hintar sportchefen om att han sparat en roll till Zlatan Ibrahimovic.

– Någonstans har vi den rollen sparad, säger Majstorovic och skrattar.

I början av september stod det klart att Daniel Majstorovic lämnar jobbet som sportchef i den grekiska storklubben AEK Athen. Sedan dess har ”Maestro” kopplats samman med en rad olika klubbar men framför allt har medieuppgifter kopplat honom till ett liknande uppdrag i engelska Wolverhampton.

Men någon flytt till de brittiska öarna blev aldrig av, i stället är Majstorovic tillbaka i svensk fotboll efter ett par år utomlands och denna gång gör han det som sportchef i superettanklubben Brommapojkarna. I BP återförenas han med tidigare landslagskollegan och nära vännen Olof Mellberg, som är tränare i klubben.

På torsdagen presenterades Majstorovic framför en samlad presskår.

Fredrik Bergholm, styrelseordförande i BP, är mycket nöjd över rekryteringen.

– Det är en viktig del i strategiplanen att ta hit Daniel Majstorovic. Han kommer att bli en viktig  nyckelroll i vårt arbete, säger han.

"Glad och tacksam"

Majstorovic ser fram emot ett nytt äventyr.

– Jag är självklart väldigt glad och tacksam över att vara tillbaka i Sverige efter ett år i Grekland och AEK Athen. Jag är ännu gladare att vara tillbaka i BP där jag en gång började min resa. BP är ett starkt varumärke och det jag kände efter våra första möten, och med den strategiplan som finns, så var det ett projekt som jag kände att jag ville vara en del i, säger han.

– Det känns väldigt bra. I min roll som sportchef ser jag fram emot att bygga upp det här till något spännande och bra. Det är en unik möjlighet att få komma hem.

Vad har du samlat på dig i Grekland?

– Man har samlat på sig erfarenhet i Grekland och spelat på en hög nivå. Det finns en helhet som jag fått från alla aspekter. Utifrån det tror jag att jag sitter bra med.

Hur kommer det sig att du ville lämna AEK Athen?

– Det var många aspekter. Sportslig så uppnådde vi det vi ville, men det fanns en punkt i avtal som gjorde det möjligt att bryta avtalet. 

"Har en stark kontakt med Mellberg"

Majstorovic berättar vidare att hans nära vänskap med Mellberg inte har spelat in i att ta sig an uppdraget som sportchef i klubben.

– Jag och Olof har en stark kontakt och man har följt BP under resan. Men min kontakt med Olof är inget som spelat in i beslutet, det blir en extra krydda och en helhet, utifrån att vi känner varandra väldigt bra, säger Majstorovic.

– Olof har gjort det fantastiskt. Vi kan dela med oss av de erfarenheter vi samlat på oss. Azrudin Valentic (assisterande tränare i BP) och Olof (Mellberg) har byggt upp en trygghet och en grund att jobba vidare utifrån, det är en viktig del i detta bygge. 

Av att lyssna på Olof Mellberg får man intrycket av att han själv har ganska klart för sig hur BP ska se ut och spela ända från barn till A-lag. Hur fördelar ni upp ansvaret mellan er? 

– Jag har mitt ansvarsområde och han har sitt. Utifrån det Valentic och Mellberg byggt upp så faller det in i ramen för hur jag ser på saker och ting också. Det kommer inte bli några som helst problem.

Majstorovic om Zlatan

Olof Mellberg och Daniel Majstorovic är redan återförenade i BP. Nu är den stora frågan när deras nära vän, Zlatan Ibrahimovic, hoppar på BP-tåget.

– Haha. Jag visste att den frågan skulle komma. Vi får nog vänta länge i så fall, men man vet aldrig, säger Majstorovic

Har du en roll sparad till Zlatan om han skulle bli sugen?

– Haha, ja någonstans här vi den rollen sparad.

Har du haft någon kontakt med Zlatan sen du fick jobbet som sportchef i BP?

– Ja, vi pratar kontinuerligt så det klart att det dykt upp situationer då vi diskuterat detta. Men inte ingående. 

Ni anställde Roger Palmgren som ny akademichef nyligen. Vad har du för intryck av honom?

– Det klart att det blir mycket att sätta sig in i, det blir en viktig pusselbit att träffa Roger och sätta sig ned och diskutera utifrån det jobb som har gjorts. Vi ska göra det här som ett lag och att bron från akademin till a-laget är viktigt. Samarbetet mellan oss kommer bli viktigt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag