Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Majstorovic är klar – för Brommapojkarna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: EMMA JOHANSSON

Daniel Majstorovic har hittat ett nytt jobb. 

Enligt SportExpressen kliver han in som sportchef i Brommapojkarna. 

Nu är övergången bekräftad.

– Jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka i BP, säger han till klubbens hemsida.

SVT var först med att berätta att förre landslagsspelaren Daniel Majstorovic är klar som ny sportchef i Brommapojkarna. Detta efter att han lämnat jobbet som sportchef i AEK Aten tidigare i år. Innan dess hade han kopplats ihop med en flytt till engelska Wolverhampton men nu blir det alltså en återkomst i svensk fotboll för "Maestro."

Lång landslagskarriär

Innan han började jobbet som sportchef i AEK Aten hade Majstorovic en lång blågul landslagskarriär bakom sig men sista året kantades av skador och han lade av efter en misslyckad tid i AIK där han hamnade i en konflikt med tränaren Andreas Alm. Den tidigare mittbacken köptes sedan ut från sitt kontrakt med AIK. Som spelare representerade Majstorovic också Twente i Holland, AEK Aten och skotska Celtic. Han gjorde även 34 matcher för just Brommapojkarna mellan 1996 och 1997 och det var i BP som seniorkarriären tog fart på allvar. 

På väg upp i allsvenskan 

Brommapojkarna är nära att gå upp i allsvenskan och har just nu 52 poäng och ligger på andra plats i superettan med fyra omgångar kvar. Dalkurd leder superettan på 54 poäng och Trelleborg ligger  på kvalplats - sex poäng bakom BP. Klubben väntas bekräfta nyheten inom kort. 

Under onsdagskvällen bekräftade Brommapojkarna att Daniel Majstorovic är ny sportchef i klubben.

– Som spelare fick jag uppleva väldigt mycket på den absolut högsta nivån. Jobbet som sportchef i AEK Athen under det senaste året har gett mig ett stort nätverk, kompetens, och en väldigt stark grund att jobba vidare ifrån, säger Majstorovic.

– Jag kom till BP som junior, gjorde min A-lagsdebut, och hade dessutom förmånen att väljas in i BPs Hall of Fame 2016, vilket känns väldigt bra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!