Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: EMMA JOHANSSONFoto: EMMA JOHANSSON
 Foto: EMMA JOHANSSON

Majstorovic är klar – för Brommapojkarna

Publicerad

Daniel Majstorovic har hittat ett nytt jobb. 

Enligt SportExpressen kliver han in som sportchef i Brommapojkarna. 

Nu är övergången bekräftad.

– Jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka i BP, säger han till klubbens hemsida.

SVT var först med att berätta att förre landslagsspelaren Daniel Majstorovic är klar som ny sportchef i Brommapojkarna. Detta efter att han lämnat jobbet som sportchef i AEK Aten tidigare i år. Innan dess hade han kopplats ihop med en flytt till engelska Wolverhampton men nu blir det alltså en återkomst i svensk fotboll för "Maestro."

Lång landslagskarriär

Innan han började jobbet som sportchef i AEK Aten hade Majstorovic en lång blågul landslagskarriär bakom sig men sista året kantades av skador och han lade av efter en misslyckad tid i AIK där han hamnade i en konflikt med tränaren Andreas Alm. Den tidigare mittbacken köptes sedan ut från sitt kontrakt med AIK. Som spelare representerade Majstorovic också Twente i Holland, AEK Aten och skotska Celtic. Han gjorde även 34 matcher för just Brommapojkarna mellan 1996 och 1997 och det var i BP som seniorkarriären tog fart på allvar. 

På väg upp i allsvenskan 

Brommapojkarna är nära att gå upp i allsvenskan och har just nu 52 poäng och ligger på andra plats i superettan med fyra omgångar kvar. Dalkurd leder superettan på 54 poäng och Trelleborg ligger  på kvalplats - sex poäng bakom BP. Klubben väntas bekräfta nyheten inom kort. 

Under onsdagskvällen bekräftade Brommapojkarna att Daniel Majstorovic är ny sportchef i klubben.

– Som spelare fick jag uppleva väldigt mycket på den absolut högsta nivån. Jobbet som sportchef i AEK Athen under det senaste året har gett mig ett stort nätverk, kompetens, och en väldigt stark grund att jobba vidare ifrån, säger Majstorovic.

– Jag kom till BP som junior, gjorde min A-lagsdebut, och hade dessutom förmånen att väljas in i BPs Hall of Fame 2016, vilket känns väldigt bra.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag