Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Lika bra att Dulee inte är med på bänken"

Foto: Berndt Wennebrink

Han var den stora prestigevärvningen inför säsongen.

Nu är Dulee Johnson i kylan i IK Brage.

Först bänkad mot Örgryte och i helgen inte ens med i truppen.

– Tydligen så passade det inte honom att vara på bänken. Han tyckte det var ett konstigt beslut av mig, och då tänkte jag att han inte trivs där. Då är det lika bra att han inte ens är på bänken, säger tränaren Zvezdan Milosevic till Dalarnas Tidningar.

IK Brages kräftgång i superettan fortsätter. I lördags kom lagets 16:e förlust för säsongen när Ljungskile vann med 4–1 på hemmaplan. Laget är på väg ur näst högsta serien med stormsteg och allt utan Dulee Johnson.

IK Brage satsade som bekant på flera namnkunniga spelare inför säsongen. Dulee Johnson, svensk mästare och nyckelspelare i AIK 2009, var det största. I början av säsongen var han given, men nye tränaren Zvezdan Milosevic har satsat på andra spelare. Mot Örgryte satt Johnson på bänken.

– Nej, det är lite som ett mentalt spel. Jag vet inte om han driver med mig

– Jag har skött mig under min tid här och så blir det så här. Det bygger knappast upp mig, sa han till DT efter matchen.

Ingen konflikt

Uttalandet gav inte önskad effekt. För när Brage spelade mot Ljungskile var han inte ens med i truppen.

– Han hade några åsikter efter senaste matchen mot Örgryte. Jag tycker att om han har något att ventilera, så ska han göra det med mig. Inte lämna meddelanden via tidningar. I och med att han inte har sagt något till mig, så betyder det att det är sanning, det som jag läste i tidningen, säger tränaren Zvezdan Milosevic till DT.

Johnsons agent Conny Cedermark förnekar dock att det ska finnas någon konflikt mellan hans klient och tränaren.

– Det blir ju alltid så att fotbollsspelare som inte spelar har synpunkter. De är ju tävlingsmänniskor. Jag ser det inte på något annat sätt än att han får ta tillbaka platsen. Det handlar om att kämpa på, precis som för alla andra, säger Cedermark till DT.