Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larsson återvänder – klar för Akropolis

Foto: INTIME / BILDBYRÅN

Daniel Larsson, 34, återvänder till Sverige. 

Efter flera år utomlands är anfallaren klar för superettanklubben Akropolis. 

- Jag ser fram verkligen fram att representera Akropolis, säger han till klubbens hemsida. 

Tidigare har klubben värvat Astrit Ajdarevic, men klubben fyller nu på med ytterligare en profilvärvning i form av Daniel Larsson, något SportExpressen kunde avslöja under fredagsförmiddagen. Senare på kvällen vid 23.00-tiden bekräftade Akropolis att man värvat 34-åringen.  Anfallaren senaste klubb är cypriotiska Apollon Limassol. 

”Mitt intresse växte”

Larsson lämnade Sverige och Malmö FF 2013 då han skrev för spanska Real Valladolid. Anfallaren har därefter spelat i Danmark, Turkiet och Grekland och haft en lång karriär utomlands. Men nu vänder han hem till allsvenskan och Stockholm 

- Jag träffade personer med koppling till Akropolis IF nere i Thessaloniki förra vintern. Vi pratade om framtiden och kom in på min spelarkarriär. På den vägen föll det sig. Vi kom in på varandras radar och efter att fått höra Akropolis IF visioner och mål växte mitt intresse. Ibland sker händelser av en slump och nu är jag här i Stockholm. Jag ser verkligen fram emot representera Akropolis IF, säger Daniel Larsson till klubbens hemsida. 

Kontraktet är skrivet säsongen ut. 

- Jag har ett stort intresse för svensk fotboll och håller mig uppdaterad med resultat både från Allsvenskan och Superettan. Akropolis IF framfart har jag faktiskt haft ögonen på och varit medveten om sedan en tid tillbaka. En gammal polare till mig spelade för klubben när Akropolis IF tillhörde lägre divisioner. Den resan som klubben genomgått sedan den eran är fascinerande och tillsammans går vi en ljus framtid tillmötes, sade Daniel Larsson.