Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Dalkurd – på grund av flytten

Foto: / BILDBYRN
Glöm inte att SportExpressen finns på Snapchat. Adda oss där!

Han hjälpte Dalkurd till allsvenskan.

Nu lämnar målvakten Frank Pettersson för superettan och Jönköpings södra – då han är osäker på lagets arenasituation. 

– Jag hoppas att jag får fel och att spelarna får det fantastiskt bra, men jag ville inte chansa, säger Pettersson till Jnytt.se.

Jörgen Wålemark tar över som ny huvudtränare efter Jimmy Thelin i Jönköpings södra.

Och nu har den nyblivna superettan-klubben även gjort klart med en ny målvakt som ska konkurrera med knäskadade Anton Cajtoft.

Frank Pettersson, 33, hjälpte Dalkurd till allsvenskan med tolv nollor på 30 matcher. Men nu lämnar han den nyblivna allsvenska klubben – för att fortsätta i superettan med Jönköpings södra.

– Vi ville verkligen behålla Frank och gjorde allt vi kunde för att få till en lösning. Han har varit tydlig med att han har varit väldigt nöjd med sin tid i Dalkurd, men han har sökt en trygg helhetslösning för sig själv och familjen. Det är något som han har blivit erbjuden i Jönköpings Södra, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till klubbens hemsida.

"Jag vill inte chansa"

Dalkurd kommer som bekant lämna Borlänge för att spela i Uppsala, men kommer under 2018 års säsong spela sina matcher på Gavlevallen.

- Var man skulle spela var inte ett problem, men boendedelen och pusslet runtom var svårt att få ihop, säger Pettersson till jnytt.se.

– Boendedelen har varit svårt att få ihop, och jag vill planera för en framtid. Jag hoppas att spelarna som är kvar får det fantastiskt bra, men själv vill jag inte chansa, fortsätter han.

Petterssons kontrakt med Dalkurd gick ut efter säsongen. 33-åringen gjorde totalt 160 matcher för klubben.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!