Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar AFC – jagas av klubbar i Asien

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: PER KARLSSON/ TT / TT NYHETSBYRÅN

Samuel Nnamani lämnar AFC Eskilstuna.

Nu söker anfallaren en ny utmaning och det finns intresse från både Kina och Sydkorea för 25-åringen.

– Vi har bud från Asien men jag vill inte namnge några klubbar, säger spelarens rådgivare Franco Pertunaj.

AFC Eskilstuna var länge indraget i bottenstriden i superettan men säkrade nytt kontrakt efter seger mot Norrby på Tunavallen med 1-0 efter mål av Jesper Manns. En stark bidragande orsak till att AFC lyckats säkra spel i superettan till nästa säsong stavas Samuel Nnamani som gjort 13 mål och två assist på 28 matcher i serien. 

Nnamani lämnar AFC

Men nu har anfallaren gjort sitt för AFC. Det står nu klart att Nnamani lämnar klubben efter att hans kontrakt löpt ut för att söka sig vidare för nya utmaningar. Enligt uppgifter till SportExpressen finns intresse från framför allt klubbar i Kina och Sydkorea. SportExpressen erfar att en av klubbarna som visat intresse och vill värva Nnamani är Jeonnam Dragons. Spelarens rådgivare Franco Pertunaj vill inte kommentera vilka klubbar det rör sig om men bekräftar bud från Asien.

– Vi har bud från Asien men jag vill inte namnge vilka klubbar men Kina och Sydkorea är inkluderat där. Sedan har vi fått bud från USA och även intresse från Australien. Samuel har spelat av sitt kontrakt med AFC och är kontraktslös. Givetvis har svenska klubbar hört sig för men de svenska klubbarna kan inte matcha de utländska ekonomiskt, säger Pertunaj och fortsätter. Han har precis spelat klart sista matchen med AFC och tack vare hans 13 mål blev de kvar i superettan. Nu är han en fri spelare.

”Fri att gå till vilken klubb han vill”

Det är inte aktuellt att spela vidare i AFC?

– Nej, han har varit i AFC i tre år och vill gärna spela på en högre nivå. Sedan får man se om han blir kvar i Sverige eller utomlands men Nnamani vill gå vidare. Han är dock väldigt tacksam för vad AFC har gjort för honom under de här tre åren. Han har jobbat hårt och gjort rätt för sig i AFC. Det har blivit två år i superettan och ett år i allsvenskan. Nu är kontraktet avslutat och han ser fram emot nya utmaningar.

AFC Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm om Nnamani:

– Han är fri att gå till vilken klubb han vill eftersom att kontraktet går ut. Vi hade en möjlighet att sälja honom i somras men vi bestämde oss för att behålla honom för att klara kontraktet. Det var vårt beslut. Jag har inte diskuterat så mycket med honom men jag vet att det finns flera klubbar som visat intresse, säger han.

Nnamani värvades till AFC Eskiltsuna säsongen 2018 från serbiska Sloboda Užice där han gjorde 24 matcher och fem mål mellan 2016 och 2017. I AFC har anfallaren totalt gjort 89 matcher och 34 mål samt två assist.