Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kouakou sköt Brage närmare allsvenskan

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Christian Kouakou blev tvåmålsskytt när Brage slog Jönköpings Södra med 3–1.

Borlängelaget jagar därmed Varberg och Mjällby i kampen om allsvenskt avancemang.

Brage och J-Södra stod på samma poäng inför superettanmötet på Domnarvsvallen. När slutsignalen gick hade hemmalaget kopplat ett grepp om tredjeplatsen som ger allsvenskt kval – och det är bara två poäng upp till Varberg och Mjällby på direktplatserna.

Brage hade 1–0 i paus, efter Jonathan Morseys fina ledningsmål, och fick en tvåmålsskytt i andra halvlek. Christian Koaukou satte först 2–0 i 68:a minuten, men J-Södra replikerade minuten senare när Alexander Jallow bombade in en reducering från snäv vinkel. I 78:e minuten slog Kouakou till igen och punkterade matchen med sitt 3–1-mål.

Fotbollsklassikern Brage har inte spelat i allsvenskan sedan 1993. I de två sista matcherna möter laget Halmstad (borta) och Västerås SK (hemma) – och två segrar där skulle räcka till avancemang eftersom Varberg och Mjällby möts i sista omgången.