Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klarar sig kvar – första segern på 12 matcher

Jönköpings Södra firar.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Jönköpings Södra hade inte vunnit i superettan sedan den 11 september, när man besegrade jumbon Falkenberg med 2-1.

Men i säsongens sista omgång stod man åter som segrare, och undvek därmed negativt kvalspel efter stort drama runt kvalstrecket.

Jönköpings Södra spelar i superettan även 2022.

Efter en mardrömshöst där laget inför dagens avslutande omgång inte vunnit sedan den 11 september, reste man sig och tog en ytterst välbehövlig trepoängare i bortamötet med Trelleborg.

Segern satt dock långt inne. Hemmalaget Trelleborg tog tidigt ledningen i matchen när Mohammed Saeid satte dit 1-0 redan efter tre minuter. 1-0 stod sig sedan länge, och i det läget var Jönköping på kvalplats i och med att Akropolis hade 1-1 i sitt möte med Öster.

Men vändningen skulle komma, efter en drömminut där Sebastian Cronas skott först letade sig in i nät för att sedan följas upp av Edin Hamidovic friläge fram till 1-2 för Jönköping.

Jönköping vann till sist med 1-3, och därmed säkrade man även sitt kontrakt. Istället blir det Akropolis som får kvala för att undvika nedflyttning, ett kval där man ställs emot Skövde.

Alla resultat från superettans sista omgång

AFC Eskilstuna - Landskrona BoIS 1-0

Falkenberg - Brage 1-2

GAIS - GIF Sundsvall 2-1

Helsingborg - Västerås 2-2

Öster - Akropolis 2-1

Trelleborg - Jönköping 1-3

Värnamo - Norrby 1-2

Vasalund - Örgryte 1-2

Kaptenen: ”Vi är bättre än alla andra”