Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min mamma och syster stod där – är en dröm”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSEL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Degerfors är klart för allsvenskan igen – för första gången på 23 år. 

Men det satt långt inne. 

– Det här går inte att beskriva, det är en dröm som går i uppfyllelse och det kommer nog ta ett par dagar innan det sjunker in, säger kaptenen Oliver Ekroth.

Det har varit ett par turbulenta veckor för Degerfors. Två raka förluster bäddade för en jättedramatik när superettan avgjordes under lördagseftermiddag, och förutsättningarna var klara.

Degerfors behövde ta poäng borta mot Ljungskile. För vid förlust så riskerade de att tappa direktplatsen till allsvenskan. Det om Jönköping Södra skulle vinna sin match mot Akropolis.  

Och det började skakigt – riktigt skakigt. 

”Otroligt viktigt mål”

Ljungskile skapade flera heta målchanser och hade bland annat en nick i stolpen, men 0–0 stod sig. Samtidigt kom rapporter om att J-Södra hade tagit ledningen, vilket satte extra press på Degerfors. 

Men strax innan halvtidsvilan kom det förlösande målet när Johan Bertilsson prickade in 1–0. 

Sedan släppte stenen från Degerfors axlar. 1–0 blev till 2–0 som till sist blev till 3–0. 

Avancemanget säkrat. Degerfors till allsvenskan. 

– ”Ismo” (Ismael Diawara) gör några sjuka räddningar och håller oss kvar där i första halvlek, sen att få göra första målet efter det var en jäkla trygghet. Vi kunde känna mer lugn i vårt spel och njuta mer, säger kaptenen Oliver Ekroth. 

Ekroth: ”Sa det direkt”

Den andra halvleken blev mest av en defilering och när domare Antti Kanerva väl satte pipan i munnen utbröt vilt firande bland spelarna på innerplan. 

– Jag sa det direkt när jag skrev på mitt kontrakt att vi kommer ha ett lag som håller för en topplacering. Vi har visat från omgång ett vad vi kan göra och har bara öst efter det. Det är skönt att vi äntligen får ro det här i hamn, säger Ekroth, som efter slutsignalen sprang till grinden där Degerforssupportrar hade samlats. 

– Min mamma och syster stod där, de här stått där hela matchen och dessutom stått utanför under de två-tre senaste matcherna innan detta. Att få dela det här med dem... Det betyder verkligen allt för mig. 

Även lagets skyttekung, Johan Bertilsson, var känslosam efteråt. 

– Det var darrigt i dag och det har varit darrigt men vi lyckades reda ut det. Degerfors betyder väldigt mycket för mig. Det är den klubb jag gjort flest säsonger i och många personer här betyder väldigt mycket. Det är himla roligt att kunna ge något tillbaka, det blir extra glädje, säger Bertilsson.