John Mensah i Sunderlandtröjan. Foto: Alex LiveseyJohn Mensah i Sunderlandtröjan. Foto: Alex Livesey
John Mensah i Sunderlandtröjan. Foto: Alex Livesey
Mensah tröstas av Asamoah Gyan efter uttåget ur VM 2010. Foto: Luca BrunoMensah tröstas av Asamoah Gyan efter uttåget ur VM 2010. Foto: Luca Bruno
Mensah tröstas av Asamoah Gyan efter uttåget ur VM 2010. Foto: Luca Bruno

John Mensah är klar för superettanklubben

Publicerad

AFC United har stått för en av årets mest oväntade värvningar.

De har gjort klart med den VM-meriterade backen John Mensah.

– Hans erfarenhet och rutin kommer att ge oss och våra yngre spelare oerhört mycket och vi är glada över att ha honom här, säger sportchefen Azad Budak till klubbens hemsida.

Det rustas rejält i superettan i år. Nykomlingen Dalkurd har bland annat plockat in namnkunniga spelare som Dusan Djuric och Tom Söderberg. Men de får konkurrens om årets största värvning i serien.

För på fredagen gjorde AFC United klart med en minst sagt välmeriterad spelare. Det är den 33-åriga ghananen John Mensah som är klar för klubben.

Mensah har under sin karriär bland annat spelar för Lyon i Ligue 1 samt Sunderland i Premier League. Dessutom har han representerat Ghana 78 gånger, bland annat på två VM (2006 och 2010).

Känner Mensah sedan tidigare

Värvningen är möjlig då AFC Uniteds sportchef Azad Budak känner Mensah sedan tidigare.

– I min tidigare yrkesroll har jag jobbat med John när han spelade i Lyon.
 Det är tack vare en fortsatt god relation till spelaren och hans agent som det är möjligt för oss att genomföra en sådan här värvning, säger Budak till klubbens hemsida.

– Det är naturligtvis med stor tillfredsställelse jag konstaterar att mitt förflutna ligger mig till gagn när det gäller relationer till både spelare och klubbar ute i Europa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag