Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

John Mensah är klar för superettanklubben

John Mensah i Sunderlandtröjan.
Foto: Alex Livesey
Mensah tröstas av Asamoah Gyan efter uttåget ur VM 2010.
Foto: Luca Bruno

AFC United har stått för en av årets mest oväntade värvningar.

De har gjort klart med den VM-meriterade backen John Mensah.

– Hans erfarenhet och rutin kommer att ge oss och våra yngre spelare oerhört mycket och vi är glada över att ha honom här, säger sportchefen Azad Budak till klubbens hemsida.

Det rustas rejält i superettan i år. Nykomlingen Dalkurd har bland annat plockat in namnkunniga spelare som Dusan Djuric och Tom Söderberg. Men de får konkurrens om årets största värvning i serien.

För på fredagen gjorde AFC United klart med en minst sagt välmeriterad spelare. Det är den 33-åriga ghananen John Mensah som är klar för klubben.

Mensah har under sin karriär bland annat spelar för Lyon i Ligue 1 samt Sunderland i Premier League. Dessutom har han representerat Ghana 78 gånger, bland annat på två VM (2006 och 2010).

Känner Mensah sedan tidigare

Värvningen är möjlig då AFC Uniteds sportchef Azad Budak känner Mensah sedan tidigare.

– I min tidigare yrkesroll har jag jobbat med John när han spelade i Lyon.  Det är tack vare en fortsatt god relation till spelaren och hans agent som det är möjligt för oss att genomföra en sådan här värvning, säger Budak till klubbens hemsida.

– Det är naturligtvis med stor tillfredsställelse jag konstaterar att mitt förflutna ligger mig till gagn när det gäller relationer till både spelare och klubbar ute i Europa.