Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hotet mot Mellberg – inför allsvenskan

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Olof Mellberg, BP:s tränare. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

BP är klara för spel i allsvenskan 2018.

Men man kan få klara sig utan Olof Mellberg.

Mellberg har inte tränarlicensen - och har ansökt om dispens hos SvFF.

– Jag har ansökt om dispens för att kunna träna på allsvensk nivå. Om förbundet säger nej kan det mycket väl bli så att det blir ett break, säger Mellberg.

Under den tidigare landslagsstjärnan Olof Mellbergs ledning har Brommapojkarna gått starkt under så gott som hela säsongen i superettan. 

Inför tisdagens match mot Dalkurd toppade BP serien med 55 poäng, en poäng före just Dalkurd. Så matchen var en direkt uppgörelse om vem som skulle säkra spel i nästa års upplaga av allsvenskan. 

"Mycket känslor"

Där drog Brommapojkarna det längsta strået. I en tajt och tät tillställning frälste Luca Gerbino Polo hemmalaget BP med mindre än tio minuter kvar när han tryckte in 1-0-målet. 

Efter slutsignalen utbröt ett stort segerjubel och mitt bland glädjescenerna fångades Olof Mellberg av SportExpressen för att ta tempen på jublet.

– Det är mycket känslor. Jag kände att det kom krypandes på en sista minuterna, när jag kände att det kunde gå vägen. Då var det känslosamt. Det här är fantastiskt. Såna här tillfällen är stora, jag var med Villarreal när vi kom upp och gick upp till La Liga. Det är ett långtidsarbete som samlas vid ett kort ögonblick. Det är känslosamt, säger Mellberg.

Mellberg: "Det kanske blir ett break"

Hur högt rankar du det här?

– Jag rankar det här väldigt högt som prestation i sig och därifrån vi kom från två år sedan. Det vi behövde göra med nedskärningar och spelare som lämnade klubben, och hela budgeten som tvingade oss att jobba oerhört tajt. Det här ligger väldigt högt, om inte högst.

– Det blir en speciell prestation för att man har ett helhetsansvar. Att sen få betalt i form av det här är otroligt, det blir en annan typ av prestationer som man tänker tillbaka på och där vi kommer ifrån. Jag vet inte om det är något lag som klarat division ett, till superettan, till allsvenskan direkt. Rätta mig gärna om jag har fel. Vi fick inte ihop full bänk i dag till exempel.

Blir du kvar nästa säsong?

– Jag vet inte. Vi ska sätta oss ned nu. Jag har inte velat prata om det eller diskutera det, utan bara fokusera på det här. Vi ska sätta oss ned och se vad som gäller. Även se vad svenska fotbollförbundet säger.

Vadå?

– Jag har inte utbildningen som krävs, för att varken vara tränare i superettan eller allsvenskan. Jag har ansökt om dispens för att kunna träna på den här nivån. Om förbundet säger nej kan det mycket väl bli så att det blir ett break.

"Hinner inte gå klart"

Kan ni inte lösa det genom att Azrudin Valentic tar över tillfälligt?

– Det är konstigt. Vi har den rollfördelning vi har med allt det positiva det inneburit. Det känns inte aktuellt att ändra det. Det blir konstigt utåt när man vet vilken rollfördelning vi har haft. Vi bollar över det till förbundet och förhoppningsvis kan de bevilja det.

– Jag läser utbildningarna redan nu. Men jag hinner inte gå klart. Utbildningarna är bra, och det finns massor av lära. Jag har full respekt för beslutet som tas. Vi har bollat över frågan till dem.

När är du klar med utbildningen?

– Jag går utbildningen CBA-elit som det heter. Vi har inväntat den, för förbundet har reviderat utbildningen. Den startar nu för första gången och är klar i maj. Sedan kan jag hoppa på pro-utbildingen, det är vad som krävs för superettan och allsvenskan.

– Den påbörjas året efter CBA-elit. Har man påbörjat pro-utbildningen så får man träna superettan och allsvenskan.

Daniel Majstorovic lär inte vilja släppa dig så enkelt?

– Nej, men det är inte upp till honom. VI får se. Vi har bollat över det till SvFF.