Hammarby imponerade inte - men vann efter två läckra mål av Petter Furuseth Olsen och Jeffrey Aubynn.
Hammarby imponerade inte - men vann efter två läckra mål av Petter Furuseth Olsen och Jeffrey Aubynn.

Hans pangmål sänkte Assyriska

Publicerad
Uppdaterad
Jeffrey Aubynn blev premiärhjälte i återkomsten till allsvenskan.
Med ett dundermål - från 25 meter.
Underbart!, flinade succéförvärvet.
Han värvades in för att förhindra en ny måltorka á la 2004 i Hammarby. Ett lyckoköp skulle det visa sig. Redan i premiären sopade Aubynn till med sin giftiga vänster - från 25 meter. - Träffen kändes inte ens. Helt underbart, sa han till Canal Plus. Bollen tog en läckert dykande bana över Erland Hellström i Assyriskas mål och seglade vackert in i bortre krysset. 1-0 till Hammarby. - Allsvenskans snyggaste mål hittills, tveklöst, sa fotbollsexperten Jens Fjellström. - Det måste det vara. Aubynn själv var blygsamt imponerad av fullträffen. - Jag har inte sett det ännu. Så jag vet egentligen inte hur snyggt det var, sa han.

Tre poäng viktigast

Aubynn var stundtals glimrande i trängseln på mittfältet. Ständigt i rörelse lyfte han också fram en läcker boll till Hammarbys 2-0-mål. Vänsterinlägget smet förbi Hellström, nickades ut av Stefan Batan och snappades upp av Petter Furuseth Olsen. Som kyligt drog in segermålet. Aubynn: - Min insats var inte den viktiga, det är att vi vinner, sa matchhjälten efter 2-1-segern mot Assyriska. Fyra landskamper - och det var ett bra tag sedan den fjärde - kan snart bli fler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag