Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Falkenberg sparkar tränaren: ”Tråkigt”

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Fyra förluster på de fem senaste matcherna. 

Nu agerar Falkenberg. 

SportExpressen kan avslöja att tränaren Hasse Eklund, 52, har fått sparken. 

– Det stämmer, säger Eklund. 

Falkenberg, som spelade i allsvenskan säsongen 2020, har det kämpigt i superettan. 

Efter fyra förluster ligger Falkenberg på en 13:e plats. Under söndagen åkte de dessutom på en tung förlust när Vasalund vann med klara 3-0. 

Resultaten får nu konsekvenser. 

Eklund: ”Får rätta mig efter det”

För enligt uppgifter till SportExpressen har tränaren Hans Eklund fått sparken. Något som Eklund bekräftar själv: 

– Det stämmer att jag lämnar Falkenberg. Jag fick reda på det vid ett möte nu på morgonen. Det känns så klart tråkigt och det är bara att önska klubben lycka till och jag har haft fina år i klubben, säger Eklund.

Var det väntat tycker du?

– Nej. Det kan jag väl inte säga. Vi har visserligen haft en tung period och inte tagit de poäng vi velat, men klubben har tagit det här beslutet och då får jag rätta mig efter det.

Hasse Eklund tog över Falkenberg 2013, och bortsett från 2014, som spenderades i Kalmar FF, har Eklund varit FFF trogen. 

Senare under måndagen bekräftade Falkenberg SportExpressens avslöjande. I ett uttalande säger klubbchef Patrik Lundgren:  

– Det är naturligtvis ett extremt tråkigt beslut då Hasse är en fantastisk ledare och person som har tagit oss till toppen av svensk fotboll. Nu handlar det om att gemensamt hitta kraft, styrka och energi för att vända den negativa trenden, säger Lundgren