Han kan ta över J-Södra efter tunga kvalmissen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

KALMAR/STOCKHOLM. Jönköpings Södra blir kvar i superettan och huvudtränaren Andreas Brännströms framtid i klubben är oklar.

Enligt SportExpressens uppgifter har J-Södra AIK:s assisterande tränare Patric Jildefalk som huvudkandidat som ersättare till Brännström.

Parterna har träffats vid två tillfällen.

– Jag ska ärligt talat säga att jag inte tänkt en sekund på framtiden, säger J-Södra-tränaren Andreas Brännström.

Jönköpings Södra blir kvar i superettan. 

Det står klart efter det andra kvalmötet med Kalmar FF under söndagen. Därmed är nu också huvudtränaren Andreas Brännströms framtid osäker då han ryktats bort en längre tid och där GP tidigare rapporterat att han är aktuell för Örgryte. 

– Det var någon spelare som sa att han läst det, men nä jag har inte funderat så långt, säger Brännström om Örgryte-ryktet. 

Är du själv sugen på ett år till i J-Södra?

– Inför det här året pratade vi om föryngring och många nya spelare, men att vi skulle gå av säsongen och känna att vi har potential och är intressanta. Och där tycker jag att vi är. Då kittlar det att gå till jobbet. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu J-Södras huvudkandidat till tränarjobbet till nästa säsong AIK:s assisterande tränare Patric Jildefalk. Parterna har redan träffats vid ett antal tillfällen, vilket flera av varandra oberoende källor till SportExpressen bekräftar.

AIK kan flytta upp utvecklingschefen

Jildefalk var tidigare Rikard Norlings assisterande tränare och 34-åringen har verkat i AIK som tränare för herrarnas U21-lag, juniorlag och för klubbens damlag. Han är just nu assisterande tränare till Bartosz Grzelak. 

AIK är medvetna om intresset för Jildefalk och har ett par alternativ om han skulle lämna klubben. Ett av dem är att flytta upp Magni Fannberg, just nu utvecklingschef, till A-laget. 

SportExpressen har förgäves sökt Jildefalk för en kommentar.