Hallenius, från 2010. Foto: Andreas L Eriksson
Hallenius, från 2010. Foto: Andreas L Eriksson

Hammarby hänger på i toppen - efter ny seger

Publicerad

Hammarby biter sig fast i toppen av superettan - och är nu återigen uppe på direktplats till allsvenskan.

Linus Hallenius gjorde comeback i svensk fotboll när Hammarby vann med 2-0 mot Värnamo.

– För att vara första matchen på lång tid gör han det klart godkänt, säger tränaren Nanne Bergstrand till TV12.

Dramatiken i toppen av superettan fortsätter.

På söndagskvällen tog sig Hammarby återigen tillbaka till andraplatsen som ger direktplats till allsvenskan.

Stockholmarna besegrade nämligen Värnamo med 2-0 på bortaplan.

– Det var väldigt mycket kampfotboll, summerar Hammarbys tränare Nanne Bergstrand för TV12.

Lars Sätra inledde målskyttet för Hammarby när han gjorde sitt första mål för säsongen fram till 1-0 i den 29:e minuten.

Kennedy Bakircioglü punkterade sedan tillställningen med sitt 2-0-mål i den 55:e minuten - efter framspelning från hemvändaren Linus Hallenius.

Samma poäng

Linus Hallenius spelade sina första minuter sedan återkomsten till svensk fotboll. Efter äventyr i Schweiz och Italien var 25-åringen tillbaka i Bajen-tröjan och fick spela 60 minuter.

– För att vara första matchen på lång tid var det klart godkänt. Den här matchen kommer han att ha nytta av framöver, säger Nanne Bergstrand till TV12.

Hammarby är nu tvåa i serien på samma poäng som trean Sundsvall - som dock har en match mindre spelad. Ljungskile leder.

Åtta omgångar återstår.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag