Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Galna firandet med Mellberg

Publicerad

Brommapojkarna fortsätter imponera i superettan.

Under lördagseftermiddagen avfärdade man GAIS hemma på Grimsta med 2-1.

BPs andra mål gjordes på frispark av Erik Figueroa – som sedan tog en maxlöpning ut till bänken för att fira med tränaren Olof Mellberg.

Brommapojkarna åkte ur superettan 2015, och fick för första gången på många år finna sig i spel i division ett. Inför detta tog man in ikonen Olof Mellberg som tränare – och studsade omedelbart tillbaka upp i superettan.

Väl där har man gått fram som en slåttermaskin, och leder serien i smått överlägsen stil med drygt en tredjedel av säsongen spelad.

Under lördagseftermiddagen ställdes klubben mot anrika GAIS på ett soligt Grimsta IP – och segertåget fortsatte.

Slängde sig i Mellbergs armar

I mitten på den första halvleken kom de rödsvarta igenom på högerkanten, och bollen slogs in hårt efter marken. I straffområdet mötte Kevin Kabran, som har ögonen på sig från bland annat Östersund, upp – och daskade in ledningsmålet

Rakt upp i krysset och 1-0 var ett faktum. Det resultatet stod sin i halvtid, och Brommapojkarna började bäst även i den andra.

Efter knappt 70 minuter fick man en frispark strax utanför straffområdet, och mittbacken Erik Figueroa stegade fram. Med vänsterfoten smällde han upp 2-0-målet, och direkt när bollen hittade maskorna vänder Figueroa.

Han tog då nämligen en löpning rakt mot bänken, och slängde sig i famnen på tränaren Olof Mellberg.

15-åring hoppade in

Men trots 2-0 och allt under kontroll så blev det rejält med nerv till slut. Via Luka Mijaljevic gjorde GAIS 2-1 kort därefter, innan talangen Viktor Gyökeres gjorde 3-1 för sitt BP. 

Men inte heller där var målproduktionen i matchen slut. Just Mijaljevic gjorde senare även 3-2 på straff – men där tog det stopp. BP vann med 3-2, och i slutskedet fick supertalangen Jack Lahne hoppa in.

15-årige Lahne, som är född 2001, gick ut grundskolan för några dagar sedan, och börjar gymnasiet till hösten.

Brommapojkarna leder nu serien med elva poäng, med en match mer spelad än toppkonkurrenterna Dalkurd och Helsingborg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag