Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Engblom återvänder till Gif Sundsvall

Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN

Gif Sundsvall ser ut att få sin efterlängtade anfallsvärvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Pontus Engblom bara detaljer från att skriva på för klubben - och sker inget oförutsett väntas han presenteras officiellt inom kort.  

Gif Sundsvall åkte ur allsvenskan den här säsongen och spelar 2020 i superettan. En rad spelare har lämnat klubben och ekonomin är fortfarande ansträngd. Men trots den ekonomiskt hårt pressade situationen ser nu klubben ut att ha hittat sin efterlängtade anfallsvärvning. Enligt SportExpressens uppgifter är nämligen 28-årige Pontus Engblom bara detaljer från att skriva på för klubben.

Väntas bli officiellt inom kort 

 Sker inget oförutsett väntas han presenteras inom den närmaste veckan. Sundsvalls Tidning har i dagarna skrivit om Gif Sundsvalls intresse för Engblom och så här sa sportchefen Urban Hagblom till tidningen i början av veckan. 

– Vi gör allt vi kan, men sedan får man ha förståelse och respekt för att det finns andra intressenter och att man inte alltid kan nå hela vägen in i mål, men vi ska i alla fall göra allt vi kan. 

- Han är vår prio ett i nuläget. 

Försökt värva Engblom tidigare 

Engblom vann skytteligan i den norska andraligan med 19 mål för sitt Sandefjord. Han sitter på ett utgående kontrakt och Sundsvall värvar alltså Engblom som bosmanspelare. Det är inte första gången som Sundsvall försökt värva tillbaka anfallaren, som spelat i klubben under två lånesejourer 2011 och 2013. Han har också tidigare representerat bland annat IFK Sundsvall, AIK, Haugesund, Väsby, Strömsgodset, Sandnes Ulf och Sandefjord.