Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter avancemanget: ”Han kan explodera”

Glädjescener när BP vinner - är tillbaka i superettan
Jardell Kanga har debuterat i Ettan den här säsongen och blivit BP:s yngsta målskytt.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Ali Suljic går till Helsingborg.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

BP är klart för spel i superettan kommande säsong men nyckelspelaren Ali Suljic lämnar för Helsingborg.

Hans tips till klubbledningen är att bygga vidare på årets lag – och så tror han stenhårt på en av lagets stora talanger.

– Han kan explodera, säger 24-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Redan förra säsongen gjorde Ali Suljic succé i BP-tröjan och blev vald till årets försvarare i Ettan.

I år har han och laget levererat igen och efter segern mot Sollentuna står det klart att BP spelar i superettan 2022.

Där får man dock klara sig utan Suljic som tidigare i år skrev på för Helsingborg.

– Det viktiga inför nästa säsong tror jag är att behålla stommen och spetsa till det med två-tre spelare. Jag tror inte man ska förändra hela laget och börja byta för många spelare. Får stommen och ledarstaben fortsätta på den spelidé och riktning man är inne på nu tror jag man kan komma väldigt långt, säger Suljic om BP:s chanser i superettan.

Han fortsätter:

– Laget vi har är starkt gemensamt så jag tror verkligen på att bygga vidare på det. Visst har vissa spelare gjort viktiga mål men det handlar också om att sätta en defensiv för att kunna göra mål framåt.

”Han kan explodera”

Mittbacken vill alltså inte lyfta fram några individuella spelar som blir extra viktiga att behålla, däremot lyfter han gärna fram talanger som kan slå igenom i superettan nästa säsong.

– Jardell (Kanga) till hundra procent. Han kan verkligen få ett genombrott nästa år, jag tror han kan explodera. Han har gjort det bra redan i år och är bara 15 år eller något, det är en fantastisk spelare. Han verkar ha bra människor runt sig och jag tror BP tar hand om honom bra. Jag ser ingen stor anledning för honom att lämna utan tror han kan gynnas av att vara i superettan, ta nästa steg och explodera, säger Ali Suljic.