Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dråpliga självmålet: ”Är inte mycket att göra...”

Gif Sundsvall firar sitt ledningsmål.
Foto: Discovery Plus
Oscar Pehrsson språngnickade bollen i eget nät.
Foto: Discovery Plus

Ett dråpligt självmål hjälpte Gif Sundsvall.

Oscar Pehrsson språngnickade in 1-0 till hemmalaget på NP3 arena.

Gif Sundsvall jagar en plats i allsvenskan och fick ordentligt med hjälp i inledningen av hemmamatchen mot Akropolis under måndagskvällen.

I den tredje minuten slog vänsterbacken Dennis Olsson in bollen i straffområdet men inlägget hittade ingen lagkamrat. Däremot fanns bortalagets Oscar Pehrsson på plats och fick pannan på bollen.

Pehrsson, som har representerat Sirius i allsvenskan, försökte sig på en språngnick hem till egen målvakt men nicken var för ”bra” placerad och resulterade i resultatet 1-0.

Gif Sundsvall tvåa i serien

– Det är inte mycket att göra för målvakten (Orestis) Menka när den bollen nickas in bakom honom, konstaterar kommentatorn Stefan Lissol i Discovery Plus.

I slutet av den första halvleken utökade Gif Sundsvall till 2-0 när storstjärnan Linus Hallenius serverades öppet mål av radarpartnern Pontus Engblom. Därefter gjorde Erik Andersson 3-0 i andra halvlek och hemmalaget tog tre viktiga poäng.

Samtidigt som ”Giffarna” befäste sin andraplats i tabellen vann Öster mot Vasalund med 3-2 och Örgryte hämtade upp 0-2 till 2-2 hemma mot Trelleborg.

Se fler höjdpunkter från superettan