Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dök upp i rivalens tröja – får nu lämna Örgryte

Elias Gustafson har gjort sitt i Öis.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Elias Gustafson, 25, dök upp i en BK Häcken-tröja när hans bröder spelade om SM-guldet. 

Det fick Örgryte IS att se rött – och nu lämnar spelaren föreningen. 

”Parterna har kommit överens om att gå skilda vägar”, skriver Öis. 

Texten på klubbens hemsida är kortfattad: 

”Under vintern har en diskussion förts mellan Elias och föreningen gällande framtiden. I dessa diskussioner har parterna kommit överens om att gå skilda vägar. I och med detta slutar spelarens kontrakt, som ursprungligen gällde över 2023, att gälla. Öis Fotboll vill tacka Elias för hans insatser på planen under tiden i föreningen. Vi vill även önska honom all lycka med sina framtida åtaganden.” 

Bakgrunden är en händelse på Gamla Ullevi i höstas när BK Häcken mötte IFK Göteborg och säkrade SM-guldet. På läktaren satt Elias Gustafson och hade på sig en gulsvart tröja. Han dök även senare under kvällen upp på BK Häckens segerfest och deltog då i firandet med en tröja som det stod ”Svenska mästare” på. 

”Så är verkligen inte fallet”

Förklaringen är att hans äldre bröder Simon och Samuel spelar i BK Häcken. Bilderna som spreds retade upp en del Öisanhängare, inte minst med tanke på att Sällskapet kämpade för nytt kontrakt i näst högsta serien. 

– Situationen handlar om en gest av uppskattning och stöd för mina bröder. För mig är de familjerelationerna ovärderliga. Det är synd att detta har uppfattats som illojalitet mot Öis när så verkligen inte är fallet, sa Elias Gustafson själv till Öis hemsida. 

25-åringen togs inte ut till kvalmatcherna mot Sandviken och han var inte med när laget häromdagen drog i gång försäsongen – och nu är alltså spelaren fri att skriva på för en annan klubb.