Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det finns inget som försvarar agerandet”

Här är omgångens snyggaste mål från Ettan
Sixten Mohlin.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Örgryte IS ligger sist i superettan och befinner sig i djup kris. 

Efter 3–3-mötet med Dalkurd hamnade Sixten Mohlin, 26, i en hätsk ordväxling med några egna supportrar.

– Jag är väldigt ångerfull, det ska bara inte få hända, säger målvakten. 

Örgryte, som sparkat både sportchef och tränare under våren, ledde med 2–0 efter 50 minuter och var på väg mot säsongens första trepoängare. Men på 17 minuter i andra halvlek gjorde Dalkurd tre mål. Hemmalagets Alexander Holmström fick dock in kvitteringen i slutet, men det var stor frustration på Gamla Ullevi efteråt. 

I samband med slutsignalen började målvakten Sixten Mohlin och ett par Öis-supportrar att munhuggas ordentligt, vilket även GP har rapporterat om. 

– Det blev lite hätskt, vilket är totalt onödigt. Vi är alla vinnarskallar och tyvärr rann det över.  Det var mycket frustration från båda hållen, men det är inget som rättfärdigar det som hände. Att ha en diskussion i det läget, man får inte ut något vettigt av det, säger han och fortsätter: 

– Jag har full förståelse för supportrarnas frustration och jag hoppas att de förstår mig. Jag brinner ju för fotbollen och vill hjälpa klubben så mycket som möjligt, men det finns inget som försvarar mitt agerande. 

Mohlin framför Öis-supportrarna i matchen mot Dalkurd.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Jag är väldigt ångerfull”

Sixten Mohlin tar på sig Dalkurds 3–2-mål. 

– Den bollen ska jag ju ha alla dagar i veckan. Vi har matchen, tappar den men får ändå med oss ett kryss. Men vi är förstås inte nöjda med det på något sätt. 

Har du haft något möte med klubben? 

– Ja, självklart har vi pratat om det. Men vad som sades får vi hålla internt. Att det blev som det blev är som sagt väldigt olyckligt och jag är väldigt ångerfull. 

När Expressen når Sixten Mohlin, som nyligen börjat spela landslagsfotboll för Kap Verde där hans mamma kommer ifrån, är han på plats i Marrakech i Marocko. Där väntar två kvalmatcher till afrikanska mästerskapen, mot Burkina Faso och Togo. 

– Det är sjukt kul. Vi har väldigt många bra spelare som lirar i bra ligor. 

Är du förstemålvakt? 

– Det ser så ut, ja. 

Den 12 juni väntar träningslandskamp mot VM-nationen Ecuador i Miami innan Sixten Mohlin flyger hem till Sverige igen. Örgrytes nästa match är den 28 juni mot Jönköpings Södra borta. 

TV: Här är historien om Akropolis – så hamnade klubben i kris

"Akropolis startades inte för elitistisk verksamhet"