Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är oerhört – jag är gråtfärdig”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Degerfors är klart för allsvenskan 2021. 

Då jublar legendaren Ralf Edström. 

– Det är oerhört. Jag är gråtfärdig, säger Edström till SportExpressen. 

Degerfors gick som tåget i superettan och var mer eller mindre klart för att spela i landets högstaserie. 

Fram till för en månad sedan. 

För då började maskineriet hacka. 

Efter två raka förluster mot AFC Eskilstuna och Gif Sundsvall var de tvungna att ta poäng borta mot Ljungskile. Poängtapp då och direktplatsen till allsvenskan hade varit i riskzonen på grund av jagande Jönköpings Södra. 

”Det är oerhört”

Men Degerfors pallade för trycket och kunde, efter jättedrama, säkra uppflyttning när de besegrade Ljungskile med 3-0 efter mål av Johan Bertilsson, Simon Olsson och Victor Edvardsen. 

Hemma från tv-soffan satt Ralf Edström och följde klubben i sitt hjärta. När SportExpressen ringde upp honom, minuter innan domaren blåste av matchen, var han känslosam. 

– Ja du ... vad ska man säga? Det är oerhört. Jag är gråtfärdig. Det är fantastiskt. Tänka sig att lilla Degerfors kan komma upp igen. Det går rakt in i mitt hjärta, säger Ralf Edström. 

”Spelar så jävla bra fotboll”

Edström blickar tillbaka till ett par tuffa veckor då Degerfors var nära att spela bort biljetten till den allsvenska platsen efter två förluster. 

– Jag tänkte: vad håller de på med?! Degerfors hade flera lägen till att spela minst oavgjort, men jag förstod inte taktiken på slutet? Varför spela med trebackslinje när man kan spela med fyrabackslinje och stärka defensiven? Det gäller att spela med fyra backar och hålla tätt, säger Edström och fortsätter: 

– Men nu. De spelar så jävla bra fotboll. Det var inte så på min tid med långa bollar och fysiskt spel. Nu är det teknik, fina passningar, och sånt. De spelar med hjärtat och det är just det som beskriver Degerfors. Det är så in i helvete bra och återigen, jag är gråtfärdig.