Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Delad poäng i den uppskjutna matchen

Simon Lundevall gjorde Halmstads mål.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter snökaos och uppskjuten match kunde Brommapojkarna och Halmstad äntligen mötas under tisdagseftermiddagen som sista lagen att kliva in i Svenska cupen.

Två försvarsmissar skulle leda fram till de båda målen och slutsiffrorna 1-1.

I superettan ska lagen inte mötas förrän i maj, men under tisdagen tog Brommapojkarna emot Halmstad för sin första cupen-match i grupp 3. Det efter att matchen skjutits upp från måndagen efter det kraftiga snöovädret.

Lagen fick på eftermiddagen chans att på allvar testa tävlingsformen och dessutom känna av motståndet inför säsongen.

Den första halvleken blev också lite trevande och ut i halvtid var det fortfarande mållöst med känslan av att båda laget hade mer i sig.

Två försvarsmissar gav målen

I den andra halvleken klev Halmstad in på planen med tydligare driv. Tidigt stod Simon Lundevall för ett riktigt klassmål när han fick bollen framspelad till sig från högerkanten och helt fri kunde tunnla sig förbi Monir Jelassi och vackert lägga bollen vid den högra stolpen. 

Målet väckte Brommapojkarna till liv som fick flera farliga chanser. Bland annat tvingades Malkolm Nilsson Säfqvist till en svettig räddning på en frispark från Marijan Cosic.

Men bara minuter senare fick hemmalaget in kvitteringsmålet när Wilmer Odefalk lämnades helt fri och omarkerad på högerkanten och enkelt kunna styra in ett inlägg i mål.

1-1 blev också slutresultatet i matchen.