Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi ska bara upp – hur eller när kvittar”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Degerfors misslyckades med att vinna mot AFC Eskilstuna. 

Att Jönköpings Södra besegrade Ljungskile innebär att Degerfors får vänta med att fira ett allsvenskt avancemang.

– Vi ska bara upp i allsvenskan, det är det enda jag funderar på. Hur eller när, det kvittar, säger Johan Bertilsson efter matchen.

Förutsättningarna var enkla. Degerfors behövde vinna mot AFC Eskilstuna för att bli klart för allsvenskt spel 2021. Men det skulle visa sig vara svårare i praktiken än i teorin.

Redan i inledningen av matchen var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen, och med ungefär en kvart spelad kunde Wilhem Loeper rinna igenom och komma ensam med Ismael Diawara. Där och då var det 1-0 till AFC Eskilstuna. 

Och en liten stund senare skulle det komma mer när Samuel Nnamani kunde nicka in en boll som en helt ostörd Chidi Omeje kunde servera från höger. 

– AFC var hetare än oss och fick matchen dit de ville. Efter deras mål tar de över och är bättre matchen igenom. Vi är inte där vi ska vara, vare sig i försvarsspelet där vi är efter hela tiden eller i anfallsspelet där vi är lite för stillastående, säger Degerforstränaren Tobias Solberg efter matchen.

”Vinner inga dueller”

2-0 till AFC Eskilstuna i paus, och i andra halvlek hade de bud på mer samtidigt som Degerfors endast hade tre skott på mål under hela matchen. Efter 90 minuter var det dock fortsatt 2-0 på resultattavlan och AFC tog tre viktiga poäng i bottenstriden. 

– Det är fler matcher kvar, vi vill göra en bättre prestation redan nästa helg och det där det vi kan fokusera på nu, säger Solberg.

Johan Bertilsson har svårt att sätta fingret på varför Degerfors inte kommer upp i sin normala nivå.

– Vi vinner inga dueller och är ganska risiga med bollen. Jag vet inte, det är konstigt. VI har sett fram emot den här matchen men vi kommer inte upp i standard. I dag var vi inte bra vare sig individuellt eller som lag.

Hoppades på poängtapp för J Södra

Men Degerfors kunde fortfarande bli klart för allsvenskan under lördagen. Jönköpings Södras bortamatch mot Ljungskile fick uppskjuten matchstart, från 15.00 till 17.00 på grund av en vattensjuk plan. Om J Södra tappade poäng skulle Degerfors, trots förlusten bli klart för allsvenskt spel till nästa säsong.

– Det känns surt att behöva börja fundera på andra matcher nu, men den kommer säkert följas. Jag vet knappt hur det hade känts, det är tråkigt, men så kan det ju bli.

Johan Bertilsson:

– Vi räknar inte med att få någon hjälp från någon annan, men det är klart att Ljungskile gärna får hjälpa oss. Men just nu är man mest besviken på sin egen match. 

Men någon hjälp fick Degerfors inte. Edin Hamidovics gjorde matchens enda mål när J Södra besegrade Ljungskile med 1-0. Degerfors får nu möjligheten att säkra det allsvenska avancemanget hemma på Stora Valla när man på möter Gif Sundsvall nästa lördag.