Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Psykningen: ”Fått fundera på annat”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Festen inställd – Degerfors föll mot Gif Sundsvall med 5-2 på hemmaplan.

Då skickar J-Södras tränare Andreas Brännström en psykning. 

– Degerfors har väl gett 20 allsvenska intervjuer och helt plötsligt har de fått börja fundera på annat, säger Brännström. 

Degerfors har varit nära allsvenskan sedan förra helgen. Men då föll de mot AFC Eskilstuna på bortaplan med 2-0. 

Under lördagskvällen fick de en chans till. Den här gången var det ”Giffarna” som motståndare.

Men det började illa. Jamie Hopcutt fick bollen i straffområdet och vände och drog i väg bollen i bortre. 

Men hemmalaget kom tillbaka och kvitterade – 1-1 inför den andra halvleken. 

”Är så jävla frustrerad”

Men Gif Sundsvall gav sig inte och tog en 3-1-ledning. Matchen slutade med hela 5-2 och nu väntar jättedramatik när superettan avgörs nästa helg. 

För inför matchen var Degerfors fem poäng före Jönköping Södra. Men efter lördagens omgång, där J-Södra vände och vann mot Trelleborg med 2-1, är det endast två poäng som skiljer lagen emellan. 

– Jag är så jävla frustrerad. Jag vet inte vad det här beror på. Det är klart att det snackas hit och dit och vi får höra det. Men under hela veckan som har gått har vi fokuserat på att göra en bra prestation. Det såg bättre ut än förra veckan för då såg vi ut som en division 5-lag, säger Oliver Ekroth i Dplay. 

”Det är klart att jag är förvånad”

Nästa helg på lördag möter Degerfors Ljungskile, samtidigt ställs Jönköping Södra mot Akropolis. Det ser J-Södras tränare Andreas Brännström fram emot och valde efter sin seger att pika sin rival. 

– Det hade vi ju redan räknat bort. Hatten av för Halmstad som varit starka. Degerfors har väl gett 20 allsvenska intervjuer och helt plötsligt har de fått börja fundera på annat. Intressant mentalt läge, säger han och lägger sedan till: 

– Det är klart att jag är förvånad, vi hade räknat bort dem för ett tag sen. Men när första förlusten kom fick de fundera lite för första gången i år.