Foto: Marcus EricssonFoto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson
Foto: Suvad MrkonjicFoto: Suvad Mrkonjic
 Foto: Suvad Mrkonjic

Dalkurd är ute efter Djurgårdens Jawo

Publicerad

Amadou Jawo är på väg bort från Djurgården.

Enligt uppgifter till SportExpressen har succélaget Dalkurd hört sig för om att låna in anfallaren.

Samtidigt är Gefle och Frej också klubbar som är aktuella för 31-åringen.

- Vi ska ha in en anfallare till men jag kommenterar inte några namn, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

 

Djurgården har värvat in Mathias Ranégie och Michael Olunga i anfallet inför denna säsong. Det innebär att laget just nu har sex anfallare i truppen.

Sebastian Andersson och Amadou Jawo är två av spelarna som kan komma att försvinna.

Efter matchen mot Ljungskile i går berättade Jawo att han hamnat i en tuff situation i Djurgården men att inget konkret bud ligger på bordet just för tillfället.

- Det är en tuff situation. Vi har många anfallare och i det spelsystemet som vi spelar nu är det svårt att spela någon annanstans än i anfallet. I Elfsborg spelade vi lite annorlunda och då fanns det andra positioner som jag också kunde spela på.

- Vi får se vad som händer, säger han.

Har du pratat med Bosse Andersson eller Pelle Olsson om att lämna?

- Nej, det har jag inte gjort. Det är inget vi har snackat om. Men dyker det upp något får vi se vad som händer.

Klubbar har hört sig för till Djurgården om att låna spelaren.

Enligt uppgifter till SportExpressen rör det sig om Dalkurd och IK Frej. Dalkurd är superettans succélag med ekonomiska muskler bakom sig. Klubben chockade nyligen fotbolls-Sverige då de värvade in Dusan Djuric och Tom Söderberg till kommande säsong.

"Klubbar har ringt"

Dalkurd är också en av klubbarna som inte skulle ha några problem om att vara med och delfinansiera en del av Jawos lön, då han sitter på en av de högsta lönerna i Djurgårdens spelartrupp.

- Vi ska ha in en anfallare till och vi kollar på olika alternativ. Vilka de är har jag ingen kommentar till. Vi stänger aldrig några dörrar, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

- Det är klart att klubbar har hört sig för. Det vet om att vi har bra anfallare i truppen. Vilka klubbar det handlar om är inget jag kommer att kommentera.

- Men det är 31 mars som gäller. Då har vi svaret.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag