Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då kommer vi fråga – är dumma annars”

Ola Toivonen efter sitt mål mot Tyskland i VM 2018.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ola Toivonen i Degerfors.Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Patrik Werner, sportchef i Degerfors.Foto: BILDBYRÅN

Han slog igenom som tonåring.

Nu drömmer superettanklubben Degerfors IF om en återkomst för Ola Toivonen till sommaren.

– Vi är dumma annars, säger klubbens sportchef Patrik Werner till Fotbollskanalen. 

Ola Toivonens kontrakt med Melbourne Victory går ut i juni. I en intervju med SportExpressen i mars berättade Toivonen att mycket pekar på att flyttlasset går hem till Sverige i sommar.

Den tidigare landslagsanfallaren har placerats i storklubbar som Malmö FF och Djurgården när han flyttar hem. Men Toivonen har inte heller stängt dörren för att återvända till moderklubben Degerfors IF.

– Det är ett roligt alternativt, att knyta säcken. Men det får man ta då om det blir aktuellt, sa Toivonen i mars.

I princip all fotboll världen över är pausad på grund av coronavirusets spridning. Den svenska säsongen är tänkt att börja i juni, men läget är fortsatt oklart.

Degerfors IF om kontakten med Toivonen

Degerfors IF sportchef Patrik Werner medger att man har kontakt med Ola Toivonen. 

– Jag har bra kontakt med honom i och med att jag känner honom, så jag pratar med honom kontinuerligt. Jag pratade med honom i veckan och de väntar på att få åka hem, jag tror de planerar att åka hem i juni, säger Patrik Werner till Fotbollskanalen. 

Werner berättar att han ställt frågan om spel i Degerfors ”tio, tjugo gånger” till Toivonen genom åren. Han tror att chanserna att ro drömvärningen i land har ökat på grund av det rådande läget med coronaviruset som skapar ekonomisk osäkerhet hos många klubbar. 

– Men vi har inte pratat något om det, det är så mycket frågetecken med allt just nu. Men det är klart, skulle han vara i Degerfors och inte ha något attraktivt erbjudande, som han själv tycker, kommer vi naturligtvis att fråga honom. Vi är dumma annars.