”Då kommer vi fråga – är dumma annars”

Ola Toivonen efter sitt mål mot Tyskland i VM 2018.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ola Toivonen i Degerfors.
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Patrik Werner, sportchef i Degerfors.
Foto: BILDBYRÅN

Han slog igenom som tonåring.

Nu drömmer superettanklubben Degerfors IF om en återkomst för Ola Toivonen till sommaren.

– Vi är dumma annars, säger klubbens sportchef Patrik Werner till Fotbollskanalen. 

Ola Toivonens kontrakt med Melbourne Victory går ut i juni. I en intervju med SportExpressen i mars berättade Toivonen att mycket pekar på att flyttlasset går hem till Sverige i sommar.

Den tidigare landslagsanfallaren har placerats i storklubbar som Malmö FF och Djurgården när han flyttar hem. Men Toivonen har inte heller stängt dörren för att återvända till moderklubben Degerfors IF.

– Det är ett roligt alternativt, att knyta säcken. Men det får man ta då om det blir aktuellt, sa Toivonen i mars.

I princip all fotboll världen över är pausad på grund av coronavirusets spridning. Den svenska säsongen är tänkt att börja i juni, men läget är fortsatt oklart.

Degerfors IF om kontakten med Toivonen

Degerfors IF sportchef Patrik Werner medger att man har kontakt med Ola Toivonen. 

– Jag har bra kontakt med honom i och med att jag känner honom, så jag pratar med honom kontinuerligt. Jag pratade med honom i veckan och de väntar på att få åka hem, jag tror de planerar att åka hem i juni, säger Patrik Werner till Fotbollskanalen. 

Werner berättar att han ställt frågan om spel i Degerfors ”tio, tjugo gånger” till Toivonen genom åren. Han tror att chanserna att ro drömvärningen i land har ökat på grund av det rådande läget med coronaviruset som skapar ekonomisk osäkerhet hos många klubbar. 

– Men vi har inte pratat något om det, det är så mycket frågetecken med allt just nu. Men det är klart, skulle han vara i Degerfors och inte ha något attraktivt erbjudande, som han själv tycker, kommer vi naturligtvis att fråga honom. Vi är dumma annars.