Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Bröt nacken och ratades - vill till Öis

Publicerad
Uppdaterad
Öis nöjer sig inte med att ligga i division 1.
Kanske är Robin Eriksson vägen därifrån?
- Jag skulle kunna hjälpa dem upp till både Superettan och allsvenskan, säger den förre Häckenspelaren.

Förre Heerenveen- och Häcken-spelaren, Robin Eriksson, 21, provtränar med Örgryte. Han utsågs efter säsongen 2009/2010 till Hollands bäste anfallsspelare i A-juniorligan.
Men en otäck bilolycka i juni 2010, raserade nästan karriären. Robin bröt nacken och läkarna trodde först inte att han skulle kunna spela fotboll igen.

Sökes: Speltid

– Efter olyckan tappade jag lite matchtempo, bolltouch och så. Men samtidigt vet jag att jag har kvar det i mig, säger Robin.
– Jag tror att Öis är en bra klubb för mig för att bygga upp mig igen. Jag behöver speltid.
Förra året lånades han ut till Häcken från Heerenveen men lyckades inte ta en plats i Hisingslaget. Nu hoppas han på Öis, som ännu inte bestämt sig för hur man vill göra.
– Det har gått lite tungt för honom. Han har dels varit sjuk och dels haft problem med ryggen. Men vi har kommit överens om att han ska få mer tid att få visa upp sig, säger klubbens nye tränare, Hans Prytz.

Tre tunga spelartapp

Öis har som bekant en väldigt ansträngd ekonomi och med förra årets tvångsdegradering i minnet vill klubben inte ta några risker. Trots att man redan tappat tre tongivande unga spelare i Danny Ervik (Falkenberg), Nicolas Sandberg (Västsjälland) och Jakob Olsson (Gais).

Inte råd misslyckas

– Vi har inte råd att göra några dåliga investeringar. Men med den bakgrund Robin har vet vi att det finns kvaliteter. Kan han visa dem blir han en intressant spelare för oss, säger Hans Prytz.
Själv är Robin övertygad om att han kan göra ett intryck i Öis.
– Får jag bara spela matcher så vet jag att jag kommer hitta tillbaka till min gamla form.
Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag