Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brommapojkarna klara för allsvenskan

Luca Gerbino Polo firar målet som fixar allsvenskt avancemang. Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Brommapojkarna är ett allsvenskt lag 2018. 

Olof Mellbergs manskap var starkast i toppmötet mot Dalkurd och vann med 1-0. 

Luca Gerbino Polo blev stor hjälte med matchens enda mål. 

– Det är jättesvårt att beskriva känslorna, säger matchhjälten Gerbino Polo.

Under den tidigare landslagsstjärnan Olof Mellbergs ledning har Brommapojkarna gått starkt under så gott som hela säsongen i superettan. 

Inför tisdagens match mot Dalkurd toppade BP serien med 55 poäng, en poäng före just Dalkurd. Så matchen var en direkt uppgörelse om vem som skulle säkra spel i nästa års upplaga av allsvenskan. 

 

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Brommapojkarna är klart för allsvenskan

Där drog Brommapojkarna det längsta strået. I en tajt och tät tillställning frälste Luca Gerbino Polo hemmalaget BP med mindre än tio minuter kvar när han tryckte in 1-0-målet. 

Segern innebär att den nuvarande trean Trelleborg inte kan hämta in BP:s försprång. 

Det blir dock en uppgörelse mellan Dalkurd och Trelleborg om vem som tar den andra direktplatsen upp. Dalkurd har 54 poäng och Trelleborg har 50 poäng när två omgångar återstår. 

"Svårt att beskriva känslorna"

Gerbino Polo efter säsongen:

– Det är jättesvårt att beskriva känslorna. Jag är superglad, det har varit en fantastisk säsong. Jag har inte haft så många chanser att spela från start i år, men fick det i årets viktigaste match, säger Polo.

Om målet, som gav BP en allsvensk plats, säger Polo:

– Jag väntade på den bollen hela matchen, eftersom att jag älskar att vara i straffområdet. En-mot-en i boxen är jag livsfarlig, jag försökte bara ta chansen och det gick bra, säger han.

Polo är född i Italien och representerade under sin karriär i Italien klubbar som Ravenna Calcio och Rimini. Säsongen 2013 flyttade han till Sverige och Valsta Syrianska. 

Flyttade till Sverige med sin flickvän

Men äventyret där blev inte särskilt långvarit då klubben gick i konkurrs. Polo beskriver tiden som tuff.

– Ja, tyvärr. Det var det sämsta beslutet i min karriär. Det gick inte bra och klubben gick i konkurrs. Men jag är glad att jag kom till Sverige. Det har varit ett par kämpiga år, men jag är glad över att spela för en superbra klubb som BP, säger han.

Det är trots allt en speciell flytt, från Italien till Sverige. Hur kom det sig?

– Jag spelade fyra år i Ravenna och ett år i Rimini. Situationen i Serie C var inte jättebra, det var många klubbar som gick i konkurrs och var inte stabila. Mitt beslut var att komma till Sverige eftersom att jag var trött på att spela i mindre klubbar i Italien, säger han.

– Jag ville ta en frisk flytt till Sverige. Min flickvän är halv italienska och halv svensk, så vi tog ett gemensamt beslut att flytta hit, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!