Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brommapojkarna åker ur superettan

BP åker ur superettan - och förstörde samtidigt för J-Södra.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Brommapojkarna åkte ur allsvenskan förra året. 

Och nu står det klart att klubben tvingas ta klivet ner till division 1. 

Även Syrianska åker ur – och Öster och Frej får förlita sig till kval.

– Nu får klubben börja om och det är inte bra för Brommapojkarna, säger tränaren Kjell Jonevret. 

Bottenstriden i superettan blev minst lika dramatisk som gårdagens allsvenska guldstrid. Brommapojkarna hade chansen att klara kval, och kämpade för att ta sig förbi Frej och Öster. 

Det började bra för BP. Eric Omondi skickade in 1-0 borta mot Jönköpings södra samtidigt, samtidigt som Frej tidigt låg under mot Öster. 

Men i den andra halvleken lyckades J-Södra, som själva jagade kvalplats uppåt, vända underläget efter två mål på sju minuter. 

Brommapojkarna åker ur superettan

Brommapojkarna lyckades dock få med sig en poäng från mötet, efter att Oskar Fallenius skickat in kvitteringen i matchens slutsekunder. Det räckte dock inte för att säkra kvalplats, och det står klart att BP åker ur superettan.

BP spelade i allsvenskan 2018, en säsong som fick en turbulent avslutning efter att sportchefen Daniel Majstorovic lämnat laget under uppmärksammade former

Tränaren Kjell Jonevret var besviken efteråt. 

– Det är inte riktigt bra. Samtidigt finns det många duktiga talanger som får kliva upp ett snäpp nu, säger han och fortsätter:

– Det är klart att man inte ska åka från allsvenskan till division 1 på två år. Det är andra gången det händer nu och sjunde året i rad som Brommapojkarna byter serie. Det går inte, så kan man inte hålla på. 

Även Syrianska åker ur superettan efter säsongen. Öster och Frej får kvala. 

Syrianska flyttas ned efter förlusten

Syrianska föll i sista omgången – får lämna superettan.