Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brolins son tränar med Gif Sundsvall

Foto: ANN JONASSON / BILDBYRÅN

Tomas Brolin fick sitt stora genombrott i Gif Sundsvall. 

Nu provtränar VM-hjältens son, Sebastian Hardenborg Brolin, med ”Giffarna”. 

– En spelare som är intressant för oss att titta på, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. 

1987 gjorde Tomas Brolin allsvensk debut i Gif Sundsvall, endast 17 år gammal. Resten är svensk fotbollshistoria. Brolin är en av svensk fotbolls största genom tiderna och han blev stor hjälte under VM i USA 1994, när han ledde Sverige till ett brons. 

Dessutom togs han ut i världslaget och ledde Parma till en Cupvinnarcupseger. Han fick även ta emot guldbollen 1990 och 1994. 

Hans son, Sebastian Hardenborg Brolin, har gått i sin pappas fotspår länge. 

Kommer från Värnamos välkända akademi 

Den 19-årige anfallaren har under de senaste åren spelat för Värnamos välkända akademi, som leds av en annan VM-hjälte från 1994, Jonas Thern. Men nu kan Hardenborg Brolin ta steget upp till superettan. Just nu tränar nämligen anfallaren med  Gif Sundsvall, klubben där hans pappa alltså slog igenom på allvar. 

– Vi har våra relationer ute i Fotbolls-Sverige och tittar på intressanta spelare och spännande talanger, och det försämrar inte saken att han har koppling till Gif genom sin far, Tomas Brolin. Han har fått en väldigt fin utbildning i Värnamo med Jonas Therns projekt där, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. 

https://www.instagram.com/p/CHP0q_gnaKN/

”En intressant spelare för oss” 

Hagblom menar vidare att Sundsvall nu ska studera honom under ett antal träningar. 

– Han är en offensiv spelare som är en okej målskytt men som har individuella färdigheter och en bra fart.

– Det är också utifrån hur det ser ut med positionerna de konkurrerar om i laget och i vilken fas de är i i sin utveckling. Vi i Gif har valt att jobba långsiktigt och det här är en spelare som är intressant för oss att titta på, säger Hagblom.

Går från hjälte till syndabock – på en minut