Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brages önskan – efter beskedet: Säkert rätt

Här får Brage beskedet om att Östersund beviljats elitlicensen igen.Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det blir inget spel i fotbollsallsvenskan nästa säsong för Brage.

– Det är inga konstigheter, säger sportchefen Ola Lundin och tillägger:

– Man hade kunnat önska att processen gått snabbare.

26 november erbjöds Brage plats i allsvenskan när Östersund nekades elitlicens till nästa säsong. Där och då innebar det att ÖFK skulle flyttas ner till superettan, där Brage slutade trea och sedan förlorade i kvalet mot allsvenska Kalmar FF.

Östersund valde dock att överklaga beslutet från Svenska fotbollförbundets licensnämnd och fick rätt.

Brage får stanna i superettan

Det betyder att Brage spelar i superettan även nästa säsong.

– Det är säkert ett rätt och riktigt beslut. Det är skönt att veta var vi ska spela nästa säsong, säger sportchefen Ola Lundin.

TT: Du låter inte särskilt besviken?

– Absolut inte. Vi har inte kvalificerat oss (för allsvenskan). Vi förlorade det allsvenska kvalet, och själva processen har vi inte kunnat påverka. Vi har fått lov att tänka på två olika scenarion men har inte planerat för det ena eller andra, utan har väntat in beslutet och suttit på sidan. Sedan hade man kunnat önska att processen hade gått snabbare.

Brage ritades in i det allsvenska spelschemat för nästa säsong och skulle ha mött nykomlingen Mjällby i premiären hemma i Borlänge.

Nu väntar i stället Öster på bortaplan i superettan-premiären.

– Att vi skulle spela i allsvenskan har nog varit närmare för supportrar och folk runt omkring än för oss. Vi har som sagt väntat in beslutet och har inte varit part i målet. Vi har planerat för där vi är och känner oss trygga i vår process, säger Ola Lundin.