Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bidraget: Pengar för en försovning – från 2009

Emil Forsberg vill hjälpa GIF Sundsvall.Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN
GIF Sundsvall spelar i superettan kommande säsong.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Forsberg visar upp sitt bidrag på Twitter.Foto: Twitter.

Gif Sundsvall samlar just nu in pengar för att klara av coronakrisen.

En av dem som bidrar: Emil Forsberg.

Landslagsstjärnan visar nu upp sin Swish-betalning på Twitter – för en elva år gammal incident.

Fotbollssäsongen har blivit uppskjuten på grund av coronaviruset och det innebär att klubbarna går miste om stora intäkter.

Därför lanseras nu en rad olika initiativ för att samla in pengar.

Gif Sundsvall sjösatte i förra veckan sin kampanj ”Är du en GIF-hjälte?” där supportrar och sponsorer uppmanades att swisha in olika summor.

”Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och bidra till kampanjen då den är oerhört viktig för GIF Sundsvalls framtid”, skrev klubben på sin hemsida.

En av dem som vill hjälpa till är Emil Forsberg.

”En gång är ingen gång”

28-åringen, som nu spelar i RB Leipzig, är född i Sundsvall och det var i ”Giffarna” han slog igenom innan han värvades till Malmö FF i slutet av 2012.

Efter att både Pontus Silfwer och Pontus Engblom (som nu spelar i Gif Sundsvall) swishat in 500 kronor var i ”böter för tidigare synder” så valde Forsberg att skänka 5 000 kronor till sin tidigare klubb.

”2009 hösten försov jag mig och missade en träning. Snuffe var tokig! Men påpekade även att en gång är ingen gång. Känns som att det är dags att göra rätt för sig. Stolt Giffare!”, skriver Emil Forsberg på Twitter.

”Snuffe” är Sören Åkeby som tränade Gif Sundsvall 2008-2012.

Även i fjol vädjade klubben om ekonomisk hjälp. Emil Forsberg köpte då halsdukar för 60 000 kronor och klubbchefen Henrik Lindgren blev ”rörd” av den fina gesten.