Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beslutet efter skandalen: Spelar match utan publik

Foto: TV4
Foto: TV4

Mötet mellan Dalkurd och Syrianska 2017 tvingades avbryta efter skandalscener.

Nu meddelar Dalkurd att den kommande matchen mellan lagen kommer att spelas utan publik.

– Vi har vridit och vänt på alla de alternativ som funnits och kommit fram till att detta är den enda lösningen, säger Dalkurds klubbdirektör Johan Gustafsson i ett pressmeddelande.

Det var i den andra halvleken i matchen mellan Dalkurd och Syrianska 2017 som ett knallskot plötsligt smällde av bredvid Dalkurd-spelaren Richard Yarsuvat.

Domaren beslutade då att avbryta matchen, när nästa incident inträffade. I samband med ett ingripande från en ordningsvakt utbröt ett bråk, vilket ledde till att en person tog sig ned på planen, där denne sedan hamnade i konfrontation med flera ordningsvakter. 

Efter ett 20 minuter långt matchmöte togs beslutet att matchen inte skulle spelas färdigt, och efter att ärendet behandlats av svenska fotbollsförbundets Disciplinnämnd  blev Dalkurd tilldömda segern.

Match mellan Dalkurd och Syrianska spelas utan publik

Nästa match mellan lagen spelades i Borlänge utan publik, och under fjolårssäsongen spelade lagen i olika serier.

Den 6 maj tar dock Dalkurd emot Syrianska igen för första gången sedan skandalen – och nu meddelar Dalkurd att matchen kommer att spelas utan publik.

”Tillståndsmyndigheten har vid sin bedömning av arrangemanget ställt orimliga krav på bemanningen av säkerhetspersonal som behöver finnas i och omkring arenan för att ett evenemang ska kunna genomföras. Det antal vakter, publikvärdar m.m. som efterfrågas från myndighetshåll går att likställa med det antal som krävs för att genomföra ett evenemang för ca 21 000 personer på Tele 2 Arena när det bedöms att evenemanget är klassat som medelrisk.”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Även Johan Gustafsson, klubbdirektör i Dalkurd FF, uttalar sig.

– Att stänga arenan för publik under matchen var inget enkelt beslut för föreningen att ta. Men vi har vridit och vänt på alla de alternativ som funnits och kommit fram till att detta är den enda lösningen givet de krav som ställs på föreningen för att genomföra matchen, säger han.

Han fortsätter:

– Det är givetvis mycket tråkigt för båda lagens supportrar som går miste om en av årets höjdpunkter men vi hoppas ändå på fansens stöd och förståelse i denna situation.