Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barrow: "En oerhört tung period i mitt liv"

Modou Barrow.Foto: Marcus Ericsson

Modou Barrow har tagit steget från superettan till Premier League.

Men den 21-årige talangens väg mot proffslivet har knappast varit spikrak.

11 år gammal avled hans mor.

– Det var en oerhört tung period i mitt liv, säger han till Östersundsposten.

Det var för en dryg vecka sedan som SportExpressen.se kunde avslöja att Östersunds succéspelare Modou Barrow tog steget från superettan till Premier League. Övergångssumman landade på 23 miljoner kronor - vilket var den dyraste övergången från superettan någonsin.

– Vi är oerhört stolta och glada över att Modou Barrow är signad av en klubb som Swansea. Jag skulle också vilja ge en stor eloge till ordföranden Huw Jenkins som visat en stor respekt för oss som klubb, förklarade ordföranden Daniel Kindberg då.

I en stor intervju med Östersundsposten berättar nu Barrow själv om den krokiga vägen till det stora genombrottet.

"Behöver inte förklara hur det kändes..."

Den numera 21-årige teknikern kom till Sverige från Gamba som 11-åring. Kort därefter kom mardrömsbeskedet att hans mor gått bort:

– Det var en oerhört tung period i mitt liv. Att mista sin mamma när man bara är 11 år. Ja, jag behöver nog inte förklara hur det kändes, säger Barrow till tidningen.

Barrow förklarar att fotbollen till stor del blev räddningen, under sorgearbetet.

– Helt klart var fotbollen en stor del i att jag kunde komma vidare. Jag var duktig i fotboll och fick många kompisar i skolan just för att de tyckte att det var roligt att spela med mig

"Tänker spela för henne"

– Jag lirade fotboll jämt. På all ledig tid. Jag blev aldrig trött på det. Det blev många timmar varje dag. Så fort det blev lunchrast och så fort jag kom hem så drog jag i väg och spelade. Det fanns inget annat i tankarna, förklarar han.

Under säsongen är tanken att han ska försöka slå sig in i det stjärnspäckade Premier League-laget - och redan under sin debutmatch i PL-lagets U21-trupp hittade han nätet.

– Jag önskar att mamma hade fått uppleva det här. Jag tänker spela för henne, säger Barrow.