Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Örebro sparkar tränaren Joel Cedergren

Joel Cedergren får lämna Örebro SK efter en match i superettan.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Örebro SK förlorade premiären mot Brage med 3-0.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Bara en omgång av superettan är spelad. 

Ändå sparkar Örebro SK sin nye tränare Joel Cedegren, vilket SportExpressen kunde avslöja.

– Jag vill egentligen inte lämna mitt uppdrag, men har respekt för att styrelsen fattar detta beslut, säger Joel Cedergren på klubbens hemsida.

Det var inför den här säsongen som Örebro SK anställde Joel Cedergren som ny tränare efter att klubben ramlat ur allsvenskan. Han skrev på ett kontrakt över tre år och det blev därmed klart att han ersatte Marcus Lantz som ledde ÖSK resten av allsvenska säsongen.

– Jag är både glad och stolt över att ha skrivit på för Örebro SK. Det är en stark och välorganiserad klubb, med en stark drivkraft att vilja bli ännu bättre. Även om klubben har ett tufft år bakom sig ser jag Örebro som en av toppklubbarna i svensk elitfotboll. Jag kommer hit för att bidra med min kunskap för att utveckla oss till att bli ett starkt lag, sa Joel Cedergren i ett pressmeddelande i samband med att han presenterades.

Sparkas från ÖSK

Bara en omgång av superettan är spelad och i premiären förlorade Örebro SK borta mot IK Brage med hela 0-3. 

SportExpressen kunde på fredagen avslöja att Cedergren sparkas från tränaruppdraget i Örebro och han ska ha fått beskedet i går.

Beslutet bekräftas nu också av klubben.

– Den samlade bilden är att förtroendet inte finns där och därför behöver vi förändra. Det är tungt att som styrelse behöva ta ett beslut av detta slag och i synnerhet i detta tidiga skede på säsongen. Vi har dock ingen tid att förlora, säger ÖSK:s ordförande Kent Persson till klubbens hemsida.

– Vi har haft långa och noggranna diskussioner med Joel, och kommit fram till att det bästa för laget är att förändra organisationen och byta tränare. Vi vill tacka Joel för hans stora engagemang. Nu blickar vi framåt. Vi har en trupp som vi tror väldigt mycket på och det ska vi bygga vidare på.

Joel Cedergren: ”Vill inte lämna”

En av orsakerna ska enligt SportExpressens uppgifter ha varit att det sedan en tid tillbaka funnits ett utbrett missnöje från spelartruppen mot träningsmetodiken och hur tränare lett laget sedan han tog över klubben i vintras.

Joel Cedergren säger själv så här på klubbens hemsida:

– Jag har under mina månader i klubben gjort allt för att skapa en stark utveckling i laget. Det har varit svårt att på kort tid skapa de resultat vi önskar och vi har hamnat i en utmanande situation med svaga resultat. Jag vill egentligen inte lämna mitt uppdrag, men har respekt för att styrelsen fattar detta beslut. Jag önskar spelarna och klubben lycka till under årets säsong.

Ny huvudtränare blir Axel Kjäll, som har skrivit på ett avtal som sträcker sig över resten av säsongen. Han lämnar därför rollen som klubbchef för Örebro SK under den perioden.

SportExpressen har sökt Axel Kjäll och Simon Åström, klubbchef samt vd, i klubben, dock utan framgång.