Dani Hamzo jublade efter det historiska premiärmålet mot Hammarby.
Dani Hamzo jublade efter det historiska premiärmålet mot Hammarby.

Assyriska: "Vi blir ingen slagpåse"

Publicerad
Uppdaterad
Uträknade av experterna.
Men Assyriska tvivlar inte.
- Vi ska klara oss kvar, säger premiärskytten Dani Hamzo.
Assyriska hade länge drömt om allsvenskan. I går kom det brutala uppvaknandet. Hammarby spelade ut nykomlingarna i första halvlek och radade upp målchanser på löpande band. Underläge 0-2 efter 45 minuter var rena glädjesiffrorna. - Vi spelade stabilt i första och var klart överlägsna, sa Anders Linderoth, tränare i Hammarby. Det höll inte nye tränaren i Assyriska med om. Till Canal Plus sa José Morais: - Deras första mål var snyggt. Men jag tyckte att de hade lite tur i första halvlek, de fick bra utdelning på sina chanser.

"Ingen slagpåse"

I andra halvlek lyfte sig Assyriska ordentligt och fick också rättvis utdelning på sitt slit. Ivan Isakovic serverade Dani Hamzo i djupled, Ante Covic kom ut för sent och Assyriskas mest namnkände lirare gled retfullt enkelt förbi. I öppet mål placerade han det historiska målet. 1-2 och Assyriskas första pyts i allsvenskan var ett faktum. - Vi visade kritikerna att vi minsann inte kommer att bli någon slagpåse i år, sa Hamzo. Efter målet fortsatte Assyriska att ösa på med en otrolig kämpaglöd. Vid flera tillfällen testades också spelarnas temprament. Kabba Samura var den som drabbades hårdast. I sin iver sprang anfallaren misstänkt tidigt vid en frispark nära eget straffområde. Sedan missade han en nedtagning - och stämplade Aubynn. Domaren var tveklös: rött kort. - Utvisningen är ingenting jag vill kommentera, sa Morais. Efteråt diskuterades den tveksamma utdömningen av Canal Plus experter. Samtliga var rörande överens. - Det röda kortet var feldömt. Anledningen: Hammarby hade en likande rusning tidigare - utan konsekvens. Och nedsparkningen var ofrivillig. - Sånt händer ofta nykomlingar, sa Jens Fjellström i studion.

"Svårslagna"

Trots en man mindre kämpade Assyriska vidare och var inte långt ifrån en kvittering. Men Hammarby höll undan till premiärseger. - Vi har visat att vi blir svårslagna, sa Hamzo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag