Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagar motståndare för rasism: ”F*cked up”

Foto: ANDERS FORNGREN / BILDBYRÅN

Joshua Wicks anklagade under gårdagens superettan-match en Umeåspelare för rasism, enligt Dplays sändning. 

Målvakten vill själv inte kommentera ärendet – men enligt domarbasen Stefan Johansson ska en anmälan till disciplinnämnden lämnas in. 

– Oavsett om domaren hörde det eller inte ska en anmälan förrättas om det gäller rasism eller diskriminering, säger Stefan Johannesson till Aftonbladet

AFC Eskilstuna besegrade Umeå FC med 3–0. Men efterspelet skulle inte handla om matchen, utan ytterligare ett rasistpåhopp i superettan. 

Under den förra veckan blev Dusan Djuric avstängd under fyra matcher efter att ha kallat  Deniz Yaldir för ”jävla zigenare”. Precis efter gårdagens match hördes det tydligt i Dplays sändning hur AFC:s målvakt Joshua Wicks anklagade en Umeåspelare för rasism. 

– Är det vad ni stöttar? En jävla rasist i ert lag, sa Wicks och fortsatte: 

– Vill ni stödja rasism? Det är f*cked up skit. Ska man behöva acceptera sådan skit i dessa tider? 

SportExpressen har varit i kontakt med Wicks som inte vill lämna några kommentarer gällande anklagelsen. 

Anmälan ska lämnas in

Umeås klubbchef Danny Persson säger dock följande om händelsen till Västerbottens-Kuriren: 

– Jag hörde bara att målvakten stod och skrek, då hade jag ingen aning om vad som hänt innan. Sedan skrek han att någon sagt något rasistiskt, men jag vet inte vad eller vem som ska ha sagt det. Men jag vet att han (Wicks) varit involverad i situationer med några UFC-spelare tidigare under matchen, säger Danny Persson.

Enligt Svenska fotbollsförbundet ska domaren som dömde matchen göra en anmälan till disciplinnämnden, oavsett om domaren uppfattade vad som sades under situationen, eller inte. 

– Även om domaren inte har hört det så ska han skriva en anmälan i alla fall när det handlar om sådana saker, säger Johannesson till Aftonbladet