Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sundsvall klarar sig – J Södra tvingas kvala

Sundsvall firar.... Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
... men för Jönköping och Tommy Thelin väntar nu kval mot Trelleborg. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

JÖNKÖPING. Sundsvall har säkrat nytt allsvenskt kontrakt efter 3–0-seger borta mot IFK Göteborg.

Samtidigt står det klart att Jönköping Södra nu ställs mot Trelleborg i det allsvenska kvalet.

– Jag vet inte om jag ska kommentera Blåvitts insats mot Sundsvall, för jag tror redan att de har ett par fans som rannsakar dem ganska bra faktiskt, säger J-Södras Tommy Thelin.

Inför den sista allsvenska omgången stod kvalstriden mellan ekonomiskt krisande Gif Sundsvall och Jönköping Södra. 

En poäng skilde de båda lagen åt när Jönköping Södra gick in i den sista omgången med en poängs favör och avgörandet i egna händer.

Det var dock Gif Sundsvall som redan i den första halvleken kopplade greppet om den allsvenska platsen när de ställdes mot IFK Göteborg på bortaplan. Efter två snabba mål i slutet av den första halvleken skaffade sig Sundsvall en betryggande 2-0-ledning efter mål av David Myrestam och Peter Wilson. 

I den andra halvleken utökade Linus Hallenius ledningen och fastställde slutresultatet till 3-0, vilket gav Sundsvall tre direkt avgörande poäng. 

Trelleborg väntar i kvalet

I och med att Jönköping Södra, som mötte höstens succélag Östersund på hemmaplan, bara fick med sig oavgjort i form av 0–0 fick de se sig passerat av Sundsvall.

Det står därmed klart att Gif Sundsvall tack vare sin seger mot IFK Göteborg har säkrat nytt allsvenskt kontrakt för 2018. 

Efter matchen var J-Södra-spelarna främst missnöjda över sin egen oförmåga att göra mål, men också förvånade över IFK Göteborgs platta fall. 

– Jag vet inte om jag ska kommentera Blåvitts insats mot Sundsvall, för jag tror redan att de har ett par fans som rannsakar dem ganska bra faktiskt. Förlora hemma mot 0–3 i sista matchen när man gjort en halvpissig säsong... Det säger väl det mesta, säger kaptenen Tommy Thelin.

Är du förvånad? 

– Ja, det kan jag väl säga. Det trodde jag inte.

För Jönköping Södra väntar nu kval mot Trelleborgs FF, som slutade trea i superettan bakom Brommapojkarna och Dalkurd som tog de två direktplatserna till allsvenskan. 

Får kvala mot Trelleborg

Den första kvalmatchen spelas den 15 november på Vångavallen i Trelleborg, sedan väntar returen den 19 november.

– Vi älskar att tävla och sådana matcher är verkligen utslagsmatcher, så det kommer bli otroligt roligt, säger Thelin, som tidigare kvalat två gånger – och båda gånger gått segrande. 

– Öster och Sirius, det är jag fan nöjd med. 

Hur hanterar man den här ångesten?

– Vi har ett jobb att göra, är man på den här nivån måste man älska att tävla. Gör man inte det kanske man ska bli journalist i stället, haha. 

Sedan tidigare står det klart att Halmstad och Eskilstuna får lämna allsvenskan. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!