Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Storklubb har tagit kontakt med Isak”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JUAN MEDINA / BILDBYRÅN
Carlo Ancelotti.
Foto: JAN KRUGER / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak, 21, gör succé i EM.

Och nu verkar storklubbarna stå i rad för att värva honom.

Senaste uppgifterna: Real Madrid har tagit kontakt med Isaks representanter i hopp om att få till en affär.

Alexander Isak har en urstark säsong bakom sig i Real Sociedad där han smällde in 17 mål på 34 matcher. Och under EM har han fortsatt att imponera.

Isak har visserligen inte gjort något mål än, men hans spel har väckt reaktioner på flera håll.

”Han är en exceptionell talang”, skriver BBC-experten Gary Lineker på Twitter.

”Isak har en stor framtid”, skriver Belgiens superstjärna Romelu Lukaku på Twitter när SportExpressen frågar honom om den unge svensken.

Alexander Isak laddar just nu för att spela åttondelsfinal mot Ukraina på måndag – samtidigt som det hela tiden kommer nya uppgifter om klubbar som är intresserade av att köpa loss honom från Real Sociedad.

Återförenas med Ödegård?

Tidigare i veckan rapporterade brittiska Metro att både Arsenal, Chelsea och Liverpool följer Isaks framfart noga. Nu rapporterar spanska Mundo Deportivo att Real Madrid är på jakt efter 21-åringen. De skriver att klubben redan tagit kontakt med Isaks representanter för att undersöka möjligheterna till en affär.

”Real Madrid vill återförena Martin Ödegård och Alexander Isak som hade ett fantastiskt samarbete i Real Sociedad för två år sen”, skriver Mundo Deportivo.

Ödegård var utlånad till Arsenal den senaste säsongen, men är nu tillbaka i Real Madrid där den rutinerade italienaren Carlo Ancelotti har tagit över som ny tränare.

Prislappen på Isak? Han har en utköpsklausul i sitt kontrakt som ligger på drygt 700 miljoner kronor – och Real Sociedad har inga planer på att acceptera några bud som ligger på lägre summor än så.


LÄS MER: Här är lagen Sverige kan möta i åttondelsfinal • Alla förutsättningar 

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021 

LÄS MER: Senaste nyheterna från fotbolls-EM

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.