Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnorna saknas inför kvalmatchen

Peter Gerhardsson.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DUBLIN. Ingen Kosovare Asllani och ingen Caroline Seger. 

Dessutom flera frågetecken kring en del spelare. 

Men Peter Gerhardsson är lugn inför VM-kvalmatchen mot Irland. 

– Alla tränade det som de skulle här i dag, det är enligt plan, säger han. 

Sverige har två av två segrar i kvalet till VM 2023. Vid senaste samlingen tvingades Kosovare Asllani stegra matchandet som en följd av att hon varit sjuk i corona. 

Nu stoppar en knäskada henne från att alls delta där landslaget, förutom VM-kvalmatchen mot Irland, ställs mot Skottland i en träningsmatch. 

Men under gårdagen kom ännu ett negativt besked för landslaget. 

Lagkaptenen Caroline Seger tvingades tacka nej på grund av skada. I stället kallades klubbkamraten i Rosengård, Emma Berglund in. 

– Jag tycker det är synd att de inte är med men jag kan inte göra något åt det. I stället måste man se lösningar. Och det är ibland så spelare får chansen, det är inte alltid man konkurrerar ut varandra, säger Peter Gerhardsson. 

Emma Berglund, som strax innan OS gjorde comeback i landslaget efter fyra år med mycket skador, fick veta att hon skulle få chansen precis innan Rosengård åkte mot Piteå för match i damallsvenskan. 

– Jag hann packa i alla fall, säger hon och skrattar. 

– Men det känns fantastiskt kul att vara här och träffa alla, man njuter. 

”Inget som gick åt fel håll i dag”

Bortsett från Asllani och Seger finns det inför samlingen ett par frågetecken. Exempelvis har Nathalie Björn spelat sparsamt i klubblaget och så sent som i onsdags stod hon vid sidan när Everton föll tungt i FA Cupen mot Manchester City. 

Björn, som använts både som mittback och centralt på mittfältet, gjorde det som förväntades av henne under den första träningsdagen. 

– Samtliga har speltid i sig som det ser ut nu. Nathalie Björn som har varit borta körde som hon skulle, precis som Jennifer Falk (som också dragits med småskador), säger Gerhardsson. 

 – Alla var med som tänkt, det var inget som gick åt fel håll i dag. Sedan får man alltid stämma av efter träningen hur det ser ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.