Stjärnorna berättar om den omtalade bilden

Publicerad

Bröndby ville fira utökad serieledning och kvalifikation till Champions Leagues kvartsfinaler.

Då tog man en bild på sina halvbara bakar – och la ut den på Instagram.

– Vi har fått väldigt starka reaktioner, säger Theresa Nielsen till SportExpressen.se.

Förra veckan var sällsynt lyckosam för Bröndby. Först slog man litauiska Gintra Universitetas med sammanlagt 5-2 och säkrade därmed spel i Champions Leagues kvartsfinaler. Och i går vann man med 3-2 mot toppkonkurrenten Fortuna Hjørring på hemmaplan, vilket innebar att laget nu leder danska högstaligan med fem poängs marginal.

För att dela segeryran med sina fans bjöd Bröndby därför på spex inifrån omklädningsrummet.

Trion Chirine Lamti, Theresa Nielsen och Julie Tavlo Petersson poserade byxlösa framför kameran – och Nielsen skickade ut bilden på Instagram med vitsig kärleksförklaring till supportrarna.

"Vi vill ännu en gång tacka för den fantastiska uppbackningen ("uppbakningen" på danska, reds. anm.) – det kan inte många skryta med. PS. Slutet ("ändan") gott, allting gott.", skrev Nielsen, som även hade med hashtaggen "#trevligrövtrevlighelg".

"Var extra glad i går"

Högerbacken Nielsen, som 2012 blev vald till årets spelare i Danmark, berättar att Bröndby ville hitta ett sätt att dela med sig av lagets glädje.

– Det var en väldigt viktig seger. Vi hade kämpat riktigt hårt och nu är vi i överst i serien med fem poängs marginal. Och tidigare veckan hade vi kvalificerat oss till Champions League, så vi var lite extra glada i går, säger hon till SportExpressen.se.

– Humorn är en stor del av vår laganda. Några är mer skojfriska än andra, men humorn är ändå viktig för laget i stort. Vi har väldigt kul, både på och utanför planen.

Vad har ni fått för reaktioner på bilden?

– Den har blivit vilt omtalad. I Sverige får damfotbollen mycket mer medieuppmärksamhet än i Danmark. Men nu har vi plötsligt hamnat på framsidorna hos Ekstrabladet, BT och andra tidningar. Vi har fått väldigt starka reaktioner. Och det tycker vi bara är väldigt roligt.

Vad har ni för förväntningar inför Champions League?

– Det är lottning på onsdag, och där kan man inte veta vad som väntar. Det finns några riktigt, riktigt bra lag. Men vi tar det därifrån. Vi är bara glada över att vara i kvartsfinal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag