Riyad Mahrez undviker Leicesters träningsanläggning. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅNRiyad Mahrez undviker Leicesters träningsanläggning. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Riyad Mahrez undviker Leicesters träningsanläggning.  Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Mahrez verkar inte vilja vara kvar i "Foxes". Foto: CRAIG BROUGH / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNMahrez verkar inte vilja vara kvar i "Foxes". Foto: CRAIG BROUGH / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Mahrez verkar inte vilja vara kvar i "Foxes".  Foto: CRAIG BROUGH / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Stjärnans krav för att återvända i vår

Publicerad

Riyad Mahrez var på väg till Manchester City under Deadline Day. 

Förhandlingarna gick inte i lås och sedan dess har algeriern strejkat från träning. 

Nu har Mahrez två krav på Leicester för att han ska spela i klubben under våren. 

Leicesters stjärnspelare Riyad Mahrez var inblandad i en av de mer uppmärksammade transferhistorierna mot slutet av januarifönstret. Manchester City var rejält intresserade av yttern efter att Leroy Sané dragit på sig en vristskada.
  Enligt uppgifter ska Manchester City varit beredda att slänga upp 60 miljoner pund för Mahrez. I dealen skulle dessutom Citys övervintrade talang Patrick Roberts följa med.
  Leicester stod dock emot Manchester Citys offensiv då "Foxes" värdering av Riyad Mahrez ska ligga närmare 100 miljoner pund. 

Vill ha en försäkran från Leicester

Riyad Mahrez har vägrat träna sedan transferdramat och han missade även matchen på Deadline Day Nu rapporterar brittiska The Times att Mahrez ska ha två krav för att återvända till träning för Leicester.
  Mahrez ska ha blivit ledsen för att klubben vägrade honom flytten till Manchester City. Därför vill han ha en garanti om att Leicester inte kommer stå i hans väg om City, eller någon annan klubb, vill värva honom.
  En annan lösning ska vara att en friköpsklausul sätts in i Mahrez kontrakt vilket hade kunna förenkla en värvning av honom. Algeriern vill att åtminstone ett av dessa två önskemål uppfylls av Leicester.
  Mahrez har fått mycket kritik för sitt agerande. Han skrev på ett fyraårs-kontrakt med Leicester hösten 2016 vilket satt klubben i ett bättre förhandlingsläge. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag